Legyőzte a TikTokot a Facebook és az Instagram az elmúlt hónapokban?

Alkalmazás letöltésben valamint felhasználói számban is legyőzte a Facebook és az Instagram a TikTokot az Apptopia adatai szerint.

Konkrétan a Facebook napi felhasználói száma 1,5%~kal, havi felhasználói száma pedig 1,8%~kal emelkedett, az Instagram napi felhasználói száma szinten 1,5%~kal a havi pedig 1,6%~kal nőtt az utolsó negyedévben. Ezzel szemben a TikTokon a felhasználók havi száma 1%~kal csökkent napi és havi szinten egyaránt.

Látszólag a letöltésre nem lehet büszke a Meta, hiszen a Facebooknál ez 3,8%~kal, az Instagramnál pedig 2,5%~kal csökkent. Viszont a TikTok esetében 12% (!) a visszaesés.

Egy dolog van, amiben a TikTok messze vezet ez pedig a platformon töltött idő. A Sensor Tower szerint ez napi 100 perc a TikTokon, Instagramon csak 58, Facebookon pedig 45.

Mi történhetett?

Nyilván senki nem tud az égig érni, és egy olyan platformnak, amelyik specializálódott valamire ( a TikTok ugye a videókra) könnyebb elérni egy plafont, mint annak, aki változatosabb lehetőségeket nyújt. Ráadásul a Meta Hatékonyan másolta le a rövid videós formátumot és a mesterséges intelligencia ajánlót is TikToktól.

De persze most egy negyedév adatairól van szó, semmi nincs veszve, kíváncsi vagyok hogyan alakul A jövő.

Te mit Gondolsz? Végleg Tetőzött a TikTok, a Facebook és az Instagram pedig újra szárnyal? Vagy ez csak egy pillanatnyi megingás?