2 dolog, amit tegyél meg, ha levelet kapsz, arról hogy letiltották a hirdetési fiókod!

„Kedves Közösségi kalandozások!
A hirdetési szabályok folyamatos megsértése miatt hirdetési fiókod törlésre kerül. Ha szeretnéd elkerülni ezt, kattints a gombra és hitelesítsd magad! Meta Pro Team.”

Kb. ezzel a tartalommal jött egy levél, ami egy pillanatra bennem is megállította az ütőt. De mielőtt valóban pánikba hajtottam volna magam, gyorsan leellenőriztem pár dolgot. Ha Te is kapsz ilyen e-mailt, Neked is javaslom ezeket a lépéseket:

  1. Nézd meg a levél küldőjét, mert könnyen kiderülhet, hogy ez csak egy adathalász kísérlet. Ahogy itt is látszik, nem hivatalos Meta levélről van szó.
  2. Menj el a Vállalkozáskezelőbe a Támogatási központba, és nézd meg a fiókod állapotát, ha tiltás van, itt látnád.

De semmiképpen ne kattints a gombra (én is csak másik böngészőből, másik eszközön nyitottam meg a linket, nem azon amelyiken be szoktam jelentkezni), és SEMMIKÉPPEN ne add meg az adataid!

Ugyanis ha megteszed, könnyen lehet, hogy valóban elveszted a fiókodat, az oldaladat, de akár pénzt is költhetnek a bankkártyádról. Szóval óvatosan az ilyen kéretlen levelekkel!

Persze előfordulhat, hogy valóban letiltják a hirdetési fiókodat, ez mostanában sajnos gyakran megtörténik.
Éppen ezért érdemes több dolgot megelőzésképpen megtenni.
Például odafigyelni, hogy

  • legyen két faktoros hitelesítés,
  • megfelelő a fiók struktúra,
  • gyakori a jelszavak cseréje
  • dinamikus hozzáférés kezelés
  • körültekintő internetezés és alkalmazás használat.

Ha érdekel jobban is a téma, és szeretnél mindent megtenni annak érdekében, hogy a hirdetési eszközeid és a fiókjaid biztonságban legyenek, csatlakozz a Liftup Social Media Hubhoz, ahol vár rád többek között a „Business Manager használat biztonságosan előadás” is. Ha érdekel, csatlakozz most!

A sztori dramatizált verzióját pedig nézd meg ebben a videóban:

@kozossegi_kalandozasok

Egy email és a pánik …helyett

♬ original sound – Közösségi kalandozások