Április a privacy first marketing hónapja

Nem csináltunk (még?) belőle világnapot, se nemzetközi eseményt, de az áprilisunk az adatvédelemmel átitatott marketing hónapja lett. Több olyan képzésünk és előadásunk is lesz, aminek valahogy van köze az adatvédelemhez. Lássuk ezeket sorban!

Egyrészt elindult a Liftup Social Media Hubban a Google Analytics 4 előadás sorozat Bay Áronnal, aki végigvezet minket az átálláson. Maga a Google Analytics 4 egy teljesen új modellt használ, ami sok adatvédelmi kihívást megold, és átvezeti a marketinged a következő évekre. Ráadásul júliustól már csak ebben fognak megjelenni a weboldalad adatai (legalábbis a Google széles körben elérhető analitikai eszközei közül), ezért ne várj tovább az átállással! A Liftup Social Media Hubban futó GA! átállás előadás sorozat segít benne Neked!

A webes adatok mérésén túl fontos az is, hogy legyen olyan adatbázisod, amelyikkel kiléphetsz a közösségi felületek kényszerpályájáról. Amivel nem kell algoritmusoktól és hirdetési kerettől függeni, hanem közvetlenül is elérheted a célcsoportodat.

Ebben fog segíteni a Lista építés biztonságosan és hatékonyan képzésünk, ahol a listaépítő marketing ötletektől a lead hirdetéseken és a chatbotokon át a nélkülözhetetlen adatvédelmi alapokig fogunk megnézni minden szükséges elemet. Csatlakozz a Hubhoz, vagy vegyél részt a képzésen önmagában! Döntsd el itt!

A Facebook Pixel (bocs, Meta pixel. Soha nem fogom megszokni) nélkülözhetetlen sokak számára. …volt legalábbis addig, amíg az adatvédelmi környezet megváltozott. De ma már nem szállít annyi adatot, amennyi kéne, de ez nem gond!
Legalábbis akkor, ha feltelepítetted már a Konverziók API-t.

Nem telepítetted még fel? Semmi baj, már régóta dolgozunk egy videótréningen ami áprilisban fel fog kerülni a Liftup Social Media Hubra. Csatlakozz, és több módszert is meg fogsz ismerni arra, hogyan többszörözheted meg a weboldalon gyűjtött adatok mennyiségét!

Google Analytics4, listaépítés, Konverziók API… előadások, képzések, videótréning… plusz a nélkülözhetetlen esettanulmányok, amik mind a Liftup Social Media Hubban várnak a privacy first április alkalmából. Csatlakozz itt!