A Facebookon és az Instagram hitelesített profilokat fog kínálni 12 dolláros havidíjon

A Twitteren pár hete nagy felháborodást váltott ki, amikor a frissen tulajdonosi székbe kerülő Elon Musk 8 dollárért kezdte értékesíteni a hitelesített profilokat.

Most a Facebook és az Instagram kezdi tesztelni a lehetőséget: először Ausztráliába vezeti be annak a lehetőségét, hogy a hitelesített profilokra elő lehessen fizetni havonta 12 dollárért.

Jobb láthatóság, jobb support és az extrák

A hírt Mark Zuckerberg jelentette be a friss Instagram Broadcast csatornáján a következő részletekkel. A hitelesített, „kék pipás” Meta profilok a következőket kapják a havidíjért cserébe:

  • kék jelvényt,
  • jobb láthatóságot,
  • extra védelmet a személyiséglopás ellen
  • közvetlen hozzáférést az ügyfélszolgálathoz
  • exkluzív matricák a történetekhez és a Reelshez,
  • havi 100 ingyenes csillagot, vagyis azt a digitális valutát, amellyel díjazhatják az alkotóknak a Facebookon

Kik igényelhetik a hitelesített profilt?

Biztos sokak jelentkeznének érte, de nem mindenki kaphatja meg még előfizetésért cserébe sem.

  • A regisztrációhoz szükség lesz egy minimális aktivitásra
  • 18 évet be kell tölteni
  • Facebook és Instagram névnek azonosnak kell lenni a személyi igazolványban szereplő névvel, amit persze be kell nyújtani a regisztráció során.

Ahogy ez kiderül, csak magánszemélyek regisztrálhatnak majd, cégek – legalábbis egyelőre – nem.

Aki pedig megkapta a hitelesítést, nem módosíthatja profilnevét, felhasználónevét, születésnapját vagy profilfotóját anélkül, hogy újra végig ne menne az ellenőrzési folyamaton. Ebből a profilfotó lesz az érdekes, hiszen sokan azt elég gyakran cserléik.

A legvonzóbb a Meta hitelesítésben…?

Sokak számára a hozzáférés az ügyfélszolgálathoz. Hiszen ezzel rengeteg gondja van sokaknak.

Bár ezzel kapcsolatban azért felmerül a kérdés, hogy miért nem jár normális ügyfélszolgálat bárkinek, aki felhasználója a platformoknak?

Mikor és hol indul az előfizetős hitelesített profil?

Mindkettőre egész pontos válaszunk van: ezen a héten Ausztráliában és Új Zélandon Ráadásul az ára is ismert: weben havi 11.99 USA dollár lesz a díj, IOS-en pedig 14.99.

Jó lesz ez?

Ha a Meta elkerüli azokat a buktatókat, amiket a Twitternek nem sikerült, akár még jó is lehet a rendszer. A Saját szempontjukból legalábbis biztosan, hiszen látszik, hogy a cégnek szüksége van a bevételekre, ez pedig jó kis kiegészítő lehet a hirdetések mellett. Valószínűleg így gondolják a részvényesek is, hiszen a bejelentés óta eltelt két órában egy kicsit meglökték a részvény árát fölfelé.

Jó lesz-e nekünk felhasználóknak?
Akik a Meta platformjait üzleti célokra használják, szintén jól járhatnak, ha nagyobb biztonságban tudják a profiljukat, és jobb támogatást kapnak az ügyfélszolgálattól.

Mindenesetre mostantól még izgalmasabb lesz a fizetős „Facebook kérdés”. Hiszen a a Facebook és az Instagram használat ingyenes marad, de így már lesznek egyenlőbbek az egyenlők között.

Ideje feltedd magadnak a kérdést: Te fizetnél 4300 forintot havonta a hitelesített Facebook és Instagram profilért?