Itt a professzionális mód a Facebook profilokhoz

Majdnem egy évet kellett várni, de itt van: megérkezett a professzionális mód, amivel a tartalomkészítőket (kisebb influenszereket) próbálja meg segíteni a Facebook.

A professzionális mód tulajdonképpen egy átmenet a „sima” Facebook profil és az oldal között: a privát profilunkat ruházza fel olyan funkciókkal, ami könnyíti a tartalomkészítést és terjesztést. Lássuk, mik ezek:

  • Professzionális irányítópult: ez az új Facebook oldal élménynél is megszokott központ, amely lehetővé teszi a közönségre és a profilra vonatkozó statisztikák, valamint a tartalom teljesítményének (pl. elköteleződés, reakciók, megjegyzések és megosztások) megtekintését.
Professzionális mód Facebook profilokhoz
A Professzionális mód bekapcsolása és ami utána van: frissített profil és az irányítópult
  • A Reels videók elemzése és a további bevételszerzési statisztikák (azok számára, akik erre jogosultak) lehetővé teszik, hogy megtekinthesse, hogyan teljesítenek Reels videók, és melyik tartalom termel a legjobban bevételt.
  • Továbbfejlesztett Facebook profil megjelenés, ami egy profilkategóriát jelenít meg közvetlenül a profilban.
  • A frissített Poszt szerkesztő lehetővé teszi, hogy előre ütemezzük a bejegyzéseket a Facebook-oldalakhoz hasonlóan.
  • A Moderációs asszisztens csökkenti a megjegyzések moderálásának idejét azzal, hogy előre be tudjuk állítani a feltételeket, így automatikusan elrejti a bejegyzésekhez érkezett megjegyzéseket, például a linkekkel ellátott megjegyzéseket, a profilkép nélküli profilokat, a kiválasztott listán szereplő kulcsszavakat tartalmazó megjegyzéseket stb.
  • Az Elemzések mostantól a professzionális módot használó profiloknak is elérhetők, így láthatjuk a privát posztjaink elérését is.

A privát profilokhoz tartozó professzionális mód elsősorban azoknak a kisebb influenszereknek, tartalomkészítőknek, szakértőknek szól, akik aktívabban kommunikálnak nagyobb célcsoport felé, és saját maguk kezelik a tartalmaikat.

Úgy tudod bekapcsolni, hogy a profilodon megkeressed a három pontos menüt, és ott kiválasztod a professzionális mód bekapcsolása lehetőséget. Visszaváltani ugyanezzel a módszerrel lehet, ha esetleg nem jön be.

Én már aktivizáltam, itt megnézhetitek a végeredményt, amint lesznek részletesebb tapasztalatok, megosztom természetesen. 🙂