Professzionális mód tartalomkészítőknek Facebookon

Eddig viszonylag tisztavolta kép, mikor kell Facebook-oldal, és mikor profil: privát célra profil, cégeknek, közszereplőknek oldal. Most színesedik a kínálat, hiszen megjelenik a professzionális mód a profilokhoz, amit a most induló tartalomkészítőknek (infulenszereknek) talált ki a Facebook.

Professzionális mód, Reels, Csillagok: tartalomkészítőket támogató eszközök érkeznek Európában is

A professzionális profilok megkapják az oldalak mérési és hirdetési megoldásainak egy részét, így jobban tudnak fejlődni. Például egy professzionális profil tulajdonosa látni fogja, a bejegyzéseinek a statisztikáját, az elérési statisztikákat. De ezen felül a monetizációs megoldásokhoz is hozzáfér, valamint bekerülhet a Reels Play Bonus programba is.

A professzionális profilok a plusz üzleti funkciók ellenére megtartják a privát profilok alap képességeit is, vagyis lehetőség lesz a segítségükkel az ismerősök kezelésére, privát üzenetek küldésére is. Kicsit olyan, mintha a privát profil követés funkcióját turbózta volna fel a cég.

Mindenesetre érdekes lesz a megjelenés a Facebookon a cégek, a privát profilok és a tartalomkészítők számára is, hiszen itt van egyrészről a privát profil a követéssel, ott vannak a Facebook oldalak, amikből két verzió van. Ne feledkezzünk meg a lassan terjedő, Új Oldal Élményről. Ez fog kiegészülni ezzel a köztes megjelenéssel. Látványban mintha közelednének egymáshoz a különböző típusú felületek, a különbség köztük szinte már csak a hirdetési és elemzési funkciókban lesz. Mint mondjuk Instagramon.

A professzionális profilokat már néhány kiválasztott tartalomkészítővel már teszteli a Facebook, 2022-től érkezik az EMEA régióba. Reméljük hozzánk is.

Csillagok, csillagok…

A bevételszerző megoldások közül a Csillagok rendszerét erősíti egyre látványosan a Facebook. Ennek a lényege, hogy ha például tetszik egy élő adás, akkor a készítőjének adhatsz pár olyan csillagot, amit Te pénzért vásároltál. Így juttathatod bevételhez azt, aki izgalmas, érdekes, hasznos tartalmakat készít.

Zuckerberg a héten egyszer már beszélt arról, milyen új lehetőségek lesznek: külön shop, ahol lehet vásárolni csillagokat, kiemelt megjelenítés a csillagokat adó nézőknek, stb.

A Facebook Reels érkezik Európába

Egyelőre csak USA felhasználók élvezhetik a Facebook Reels előnyeit, de 2022 első félévében az EMEA régió felhasználói is hozzájutnak az egyszerű videókészítési megoldásokhoz.

Ehhez tartozik a Reels Play Bonus program is, aminek keretében akár 35.000 dollárt is lehet gyűjteni a Facebooktól havonta ha valaki elegendő megtekintést ér el. Remélhetőleg ez is érkezni fog az európai felhasználókhoz a Reels-szel együtt.

Miről szól ez az egész?

A Facebook korábban bejelentette, hogy a fiatalok visszaszerzése az egyik fő célja.
Ebben fontos szerepe van annak, hogy megszerezze azokat a tartalomgyártókat, akik a fiatalok számára érdekes tartalmakat tudnak készíteni.

A Reels, a hozzá tartozó bónusz program, a Csillagok, az egyszerűbb növekedési eszközök mind ehhez kapcsolódnak közvetve vagy közvetlenül. Hiszen ezek a megoldások nem csak érdekesek, de egyrészről bevételt hozhatnak a nagyobb megjelenést elérő tartalomkészítőknek, de közben a kisebb oldalaknak és profiloknak is hasznosak lehetnek. Például azok, akik Instagramon már elérik a Reels-t, nagyon jó elérésekről, és követő növekedésekről számolnak be. Új lendületet kaptak a platformon. Talán hasonlóra számíthatunk Facebookon is az új megoldások megjelenésével.

Szerintem még számíthatunk pár hasonló húzásra a fiatalokért folyó küzdelemben.