Hogyan készíts rövid videót egyszerűen az organikus posztjaidhoz a Facebookon?

A hirdetéseknél már megszoktuk, hogy könnyen tudunk fotókból egyszerű videókat készíteni a Facebook rendszerén belül. Ez nagyon praktikus és nagyon hatékony sok esetben.

Milyen jó lenne, ha ilyen egyszerűen tudnánk videókat készíteni az organikus posztjainkhoz is, igaz?
Persze tudom, erre van megoldás, hiszen ott a Canva, a Wave.videó, plusz renget más platform és megoldás, amik hasonló egyszerűséget nyújtanak. De egy fokkal mégis csak egyszerűbb, ha nem kell két felületen gépészkedni, hanem a poszt létrehozás során megoldhatjuk ezt is. (Ahogy a hirdetések esetében)

Jó hír, hogy ez a lehetőség adott, sőt nemrégiben komoly új funkcióval bővült. Ha ugyanis a Creator Studioban vagy a Business Suite-ban hozunk létre posztot, ott vár minket a videó készítés lehetősége is.

  1. Videó szerkesztés képekből „Hirdetéskezelő módra”

A Business Suite-ban található bejegyzés szerkesztő felületben van lehetőségünk arra, hogy a Hirdetéskezelőben megszokott animáció készítőt tudjuk használni.


Bár nem áll rendelkezésünkre az összes sablon, se az, hogy egy lépésben létrehozza az álló és a négyzetes videót is, de alapvetően egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogy feldobjuk egy kicsit a posztjainkat.

2. Beépített Vimeo

A Vimeo részint a YouTube konkurenciája, re jobban ráállt a professzionális megoldásokra, így nagyon sok hasznos funkcióval rendelkezik. Az egyik ilyen a videók szerkesztése, ami azonban már a Facebookon belülről is elérhető. A Business Suite-ból és a Creator Studioból is tudunk egyszerűen videókat készíteni.

Ehhez használhatjuk a Vimeo sablonjait, de hozhatunk létre a nulláról is ilyen videókat. Ráadásul ha saját képeket töltünk fel hozzájuk, akkor ez egy ingyenes funkció. Persze van lehetőségünk stock fotókat is videókat is használni, ami még egyszerűbb, de ehhez – az ingyenes próba után – előfizetésre lesz szükségünk (kb. 20 dollár / hó az a csomag, amelyikben ez már benne van).

A videók egyre fontosabbak a marketingben, ráadásul nem csak elérés- vagy éppen aktivitás növelés miatt. Forgalomterelésben is gyakran hatékonyabbak, mint a képes (sőt!) a link posztok. Éppen ezért fontos, hogy megismerjük a videók készítésének legegyszerűbb lehetőségeit. Ezért született ez a cikk, és ezért fogunk tartani egy külön webináriumot a témában, ahol lesz szó az ilyen egyszerű videók készítéséről is gyakorlatban, de a fő fókusz a Reels-ben, TikTokon és YouTube Shortsban használható rövid videókon lesz. Jelentkezz a Kreatív Videós Műhely webináriumra és szabadítsd fel a marketingedben rejlő erőt videókkal!