Tartsd karban a LinkedIn hírfolyamodat, növeld a hatékonyságod!

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a nem feltétlenül szakmai tartalmak mennyisége a LinkedIn-en is. Sokan panaszkodnak arra is, hogy kezd hasonlítani a Facebook hírfolyamukhoz és inkább nem is követik a platformot. Pedig tehetünk ellene és némi pluszmunkával újra hasznos szakmai felületté „varázsolhatjuk” a LinkedIn feedünket.

Használjuk a visszajelzés funkciókat!

A LinkedIn is abban érdekelt, hogy minőségi tartalmak legyenek a felületen, ne pedig a cicás videók vegyék át az uralmat a szakmai bejegyzések felett. Emiatt komoly hangsúlyt fektetnek a feedback rendszer fejlesztésébe. A bejegyzés melletti három pontra kattintva pedig feljön egy ablak, melyben szerepel az I don’t want to see this opció. Tehát, ha nem odaillő, vagy számunkra érdektelen bejegyzéseket látunk, akkor vegyük a fáradtságot és jelezzük a LinkedIn-nek, hogy mi a gondunk az adott bejegyzéssel. Itt elég sokféle indok közül lehet választani – ajánlott a valós okot bejelölni, hogy az algoritmus jobban tudja számunkra szűrni a bejegyzéseket.

Kövesd a szakmai véleményvezéreket könnyedén

Szakmai fejlődésünkhöz nagymértékben hozzájárulhat, ha olyan embereket követünk, akiktől tanulhatunk. Mivel ők legtöbbször a saját kapcsolatainkon kívül esnek, a LinkedIn igyekszik megkönnyíteni nekünk, hogy követhessük ezeket a véleményvezéreket. Éljünk ezzel, hiszen tanulni mindig lehet.

Ha csupán ezt a két dolgot rendszeresítjük a LindkedIn böngészés közben, már tisztulni fog a feed és egyre értékesebb tartalmakat fogunk látni benne. Éljünk ezzel a két egyszerű eszközzel és használjuk arra a felületet, amire tervezték: építsünk értékes szakmai hálót magunk köré és fejlesszük tovább szaktudásunkat.