Milyen hirdetés típusokra fókuszál a Facebook és az Instagram a jövőben?

A Meta legutóbbi tőzsdei jelentéséből többek között az is kiderült, melyik hirdetés típusokra fókuszálnak a jövőben a Meta háza táján.

Sheryl Sandberg, a Meta Operatív igazgatója elmondta, hogy a cég a platformon belüli konverziót használó hirdetésekre fókuszál. Olyanokra például, mint a Click to Messenger vagy a Lead hirdetések. Ez utóbbi az, amit Neked is mindenképpen érdemes használni, mert nagyon sok előnye van.
(Mi sem véletlenül foglalkozunk vele az Építs Listát Biztonságosan és Hatékonyan webináriumon.)

Miért fókuszál a Meta ezekre a hirdetés típusokra?

Az adatvédelmi trendek és technológiai változások miatt – lásd pl. az iOS14.5 – egyre kevesebb külső adatot látnak a Meta platformjai, éppen ezért az olyan rendszeren belüli megoldásokra fókuszálnak, mint a Lead hirdetések. Hiszen itt biztosan, azonnal látják, ki kattint, ki konvertál. Könnyebben tud optimalizálni a rendszer, jobban ki tudják szolgálni a hirdetőket.

Ráadásul tudod mit szokott jelenteni, ha a Meta egy hirdetéstípusra fókuszál?

Az a megoldás több elérést kap, hatékonyabb lesz, jobb eredményeket hoz a használóknak. Részint a több adatnak köszönhetően, de ilyenkor úgy tűnik,  kicsit fel is szokták csavarni azokat a bizonyos „potmétereket”.

Már csak ezek miatt is érdemes lenne Neked is erre fókuszálni.
Hiszen a Lead hirdetésekkel saját adatokat gyűjtesz, azonnal látod a konverziókat, gyorsan épülnek az egyéni célközönségek, gyorsan tudsz hasonmás közönségeket használni… és még sorolhatnám az előnyöket.

De van még egy fontos szempont a számodra: az, hogy saját adatokat gyűjtesz hatékonyan, amit aztán gyakorlatilag ingyen tudsz használni a későbbiekben.
Persze nem csak az Instagramon és a Facebookon érdemes Lead hirdetéseket használni, hanem többek között LinkedInen és TikTokon is.

Mivel a Lead hirdetések minden platformon egyre fontosabbak, részletesen foglalkozunk velük az Építs Listát Biztonságosan és Hatékonyan webináriumon.

Jelentkezz Te is, és hozd ki ebből a hirdetési típusból és a rá épülő marketingből a legtöbbet!
Jelentkezz a webiánrra önmagában, vagy alár a Liftup Social Media Hub részeként itt! >>>