Metaverzumos fizetési megoldáson dolgozik a Meta

A Meta (korábban: Facebook), bejelentette, hogy a saját metaverzum kezdeményében, a Horizon Worldben elindította a vásárlási megoldás tesztelését.

Ennek lényege, hogy a fejlesztők, különböző virtuális elemeket kínálhatnak eladásra, amit a virtuális világ felhasználói megvásárolhatnak tőlük.
A cél nyilván kettős. Egyrészt a fejlesztőknek vonzóbb lesz a virtuális világ építéséhez hozzájárulni, ha bevételekre számíthatnak. Másrészt pedig a Meta is tudja a bevételeit növelni a tranzakciós jutalékoknak köszönhetően.

A jelek szerint több különböző virtuális elemért, illetve szolgáltatásért kérhetnek majd pénzt a fejlesztők a felhasználóktól. Természetesen virtuális tárgyak, ruházatok vannak a legnyilvánvalóbb helyen, de virtuális események, virtuális világok belépőiről is szó lehet akár.

Egyelőre csak fejlesztők kis csoportja tudja használni a funkciót, később teszi szélesebb körben elérhetővé a Meta a lehetőséget.

Persze nekünk ez még csak nagyon távoli ügy, hiszen a Horizon World még csak USA és Kanada felhasználói számára érhető el, így egyelőre maximum érdeklődéssel tudjuk figyelni a dolgok alakulását.