Elon Musk és a Twitter

A világ leggazdagabb embere és korunk egyik legmegosztóbb személye is egyben Elon Musk. 2009 óta rendszeres felhasználója a Twitternek óriási követőbázisa van és aktív tweeteléssel kommunikál a felületen.

Nem véletlen, hogy bombahírként söpört végig a médián, hogy a Tesla cég vezérigazgatója megvásárolta a Twitter részvényeinek 9,2 százalékát.

Ezzel a meglepő üzleti döntéssel a Twitter legnagyobb részvényesévé vált. Befektetésével pedig helyet szerzett magának a Twitter igazgatótanácsának tagjai között, így beleszólása lehet a cég döntéseibe is.

A hír önmagában is érdekes, de számos újabb kérdést is felvet.

Musk korábban többször is bírálta a platformot, hogy beleavatkozik a szólásszabadságba. Ezt nemrég meg is szavaztatta olvasóival, ahol a válaszadók 70%-a egyetértett az állítással. Itt már megjelent egyfajta figyelmeztetés is, hogy a szavazás eredményének következményei lesznek.

Ezután jelentette be, hogy bevásárolta magát a közösségi felület részvényesei közé. Majd viccesen megkérdezte, hogy szeretnének-e az emberek szerkesztés gombot a felületre.

Ez azért több, mint vicc, ugyanis ezzel egyértelműen jelezte, hogy komoly beleszólása lesz mostantól a fejlesztésekbe.

Természetesen itt nem állt meg a viccelődéssel, és kitett egy korábbi fotót is, melyen füves cigarettát szív – a felirat alapján a Twitter igazgatótanácsi ülésén.

Sokan a Twitteren belül is kétkedve figyelik a fejleményeket és nem túl bizakodóak a látottak alapján. A milliárdos üzletember ugyanis eddig is a saját imázsát építette a felületen és számos olyan megnyilvánulása volt már a Twitteren, melyek hatással voltak a vagyonának gyarapodására is.

A Twitter CEO-ja, Parag Agrawal azonban bizalmat szavazott neki, mondván Musk lelkes felhasználója a felületnek és kritikusan figyeli annak működését. Szerinte szükséges ez a fajta szemléletfrissítés a platformnál.

Az biztos, hogy Musk jelentős fejlesztéseket ígér a közeljövőben, szóval érdemes lesz figyelemmel kísérni az újításokat.