Melyik közösségi felület hozza a legtöbb ROI-t?

A ROI mutatja meg, hogy mekkora a megtérülése hirdetéseinknek. A Hubspot felmérése alapján egyértelműen látszik, hogy az adatvédelmi módosítások és algoritmus változások ellenére még mindig a Facebook vezet eredményességben. Ezt követi az Instagram, majd a LinkedIn. Mi most ezt a három csatornát vesszük egy picit jobban szemügyre – kinek, miért és hol érdemes hirdetnie.

forrás: Hubspot

Facebook, a megkerülhetetlen óriás

Világszerte havonta közel 2,9 milliárd aktív felhasználója van a Facebook-nak. Ez önmagában is döbbenetes szám, de ha azt is hozzávesszük, hogy több mint 200 millió vállalkozás van jelen a platformon, akkor minden nehezítés és változtatás ellenére egyértelmű, hogy a Facebook miért is lett a megkerülhetetlen óriás.  Hirdetési szempontból a Facebook legnagyobb előnye a szegmentálható hirdetési célközönség. Ha a célcsoportunk 25-34 év közötti, akkor nem kérdéses, hogy ott a helyünk cégként a Facebook-on.

Instagram a vállalkozások segítője

Az Instagram is a nagyok közé tartozik és elkötelezetten fejleszt, hogy egyre jobban kiszolgálhassa a vállalkozások hirdetési igényeit. Márkázott tartalmak, Shop és egyéb eszközök segítik a cégeket, hogy minél több emberhez eljuttathassák termékeiket, szolgáltatásaikat.

A felület hatalmas előnye, hogy a felhasználók 90%-a követ márkákat, céges oldalakat. Emellett igen nyitottak és befogadóak is a felhasználók, ugyanis az Instagram felmérései alapján 50%-uk érdeklődik egy-egy termék, vagy márka iránt, miután látták a hirdetését a felületen. Ha a célcsoportod 25-34 év közötti, akkor pedig kifejezetten ajánlott az Instagramon keresztül is kommunikálnod feléjük.

LinkedIn az üzleti lead generátor

Világszerte több, mint 750 millió szakember van jelen a felületen, akik közül nagyjából 65 millióan üzleti döntéshozó pozícióban dolgoznak. Itt is előtérben vannak a cégekre szabott megoldások – szponzorált tartalom, hirdetési lehetőségek – azonban a viszonylag magas hirdetési árak hazai viszonylatban egy elég szűk piacot eredményeztek.

Ezen a felületen viszont könnyedén elérhetjük azt a korosztályt, aki jó esetben üzleti döntéshozó és az előző két platformon nem célozható, 46-55 év közötti. Arról már mi is írtunk, hogy milyen tartalmak a legnyerőbbek ezen a felületen – és bizony a tartalom ugyanolyan fontos a LinkedIn-en, mint a hirdetésre elköltött büdzsé.

Ha segítségre van szükséged a hirdetési stratégiád felállításához, mindenképpen nézd meg aktuális hirdetési tréningjeinket is – és válaszd a leginkább hozzád illő változatot tudásod fejlesztéséhez.