Kisebb, praktikusabb, itt az új Instagram Lite

A legtöbbünk által használt általánosan is ismert Instagram applikáció teljes verziójában letöltve 30 MB méretével szemben itt a pillekönnyű változat, a Lite, mely csupán 2 MB helyet igényel. Ez sokak számára jár előnnyel, azonban az applikáció használata mégsem jár kompromisszumokkal.

A Facebook bejelentette, hogy mostantól 170 országban lesz elérhető az új, kisebb méretű applikáció világszerte. Amellett, hogy kisebb a helyigénye, kevesebb adatot is használ. Ez remek lehetőség a felhasználói kör szélesítésére, bővítésére. Ezzel az applikációval azok is lehetőséget kapnak kipróbálni az Instagram funkcióit, akik csak kevésbé modern telefonokkal rendelkeznek, vagy csak gyengébb minőségű internetkapcsolaton tudnak csatlakozni a világhálóra. Elmaradottabb, szegényebb térségekben is hozzájuthatnak így a felhasználók az Instagram felületéhez.

Egyszerűsítettek a grafikai megjelenésen, levették az AR szűrőket és eltávolították a storyból a gifeket, matricákat. A sötét módot azonban aktiválták az applikációban, így annak az előnyeit az egyszerűsített változatot használók is élvezhetik. A Reels-t is támogatja a Lite verzió.

Az egyszerűsített változattal nem titkolt szándéka volt a cégnek, hogy terjeszkedjen a népes indiai régióban. Ez azért is jöhet nekik jól, mert ezen a területen jelenleg a TikTok tiltás alatt van, így akár tetemes előnyhöz is juthatnak a konkurenssel szemben.