Játékos videós hirdetés szavazással

Az Instagramnál már bevezette a Facebook a hirdetéseknél a szavazás matricák lehetőségét korábban. Úgy tűnik bejött a dolog: mostantól videós Facebook hirdetéseknél is játékba hívhatjuk az embereket. Legalábbis a Facebook mobil hírfolyamába.

A videós hirdetésekhez ugyanis hozzáadhatunk egy szavazás blokkot ami azonnal interakcióka késztetheti a nézőket, ha pedig az első mozdulat megvolt, talán a következő, számunka még fontosabb lépést is könnyebben teszik meg.

Azt, hogy miről van szó, jól mutatja a következő videó:

Akár csak a posztban szeretnénk játékra bírni, akár a forgalomterelés első lépésének szánjuk a szavazásos videóhirdetést, mindegyik esetben használhatjuk.

Sőt, ha megnézzük a hirdetéskezelőt, látni fogjuk, hogy a választól függően akár eltérő linket is használhatunk.

Nem árt azonban figyelni arra, hogy a videón ne takarjon ki fontos elemet a szavazó blokk. Bár nem túl nagy, mint a fenti képen láthatjátok, még is tud galibát okozni.

Érdekesség, hogy hiába hozzuk létre a videó mellett a szavazást, az csak mobil hírfolyamban jelenik meg, pedig Instagram sztoriban is van hasonló funkció. Viszont az Instagram sztoris szavazást csak olyan hirdetésnél tudjuk létrehozni, ami csak Instagram sztoriban jelenik meg.

Ha a videós szavazást használjuk, és más felületeken is megjelenik a hirdetésünk, akkor ott csak a videót fogják látni a felhasználók, a szavazást nem. Vagyis ezt figyelembe kell venni mondjuk a videó mellé írt szövegeknél, vagy egyszerűen ki kell zárni a többi felületet.
A dolgunk tehát nem egyszerűsödött. 🙂

A közeljövőben mindenesetre még több hasonló interaktív megoldásra számíthatunk szerintem. Ezek közül a kiterjesztett valóság effektes hirdetések lesznek az elsők, aminek a béta programja hamarosan nyilvános lesz. De biztos más játékos hirdetéseken is dolgoznak már a Facebookos fiúk. 🙂