Az Európai parlamenti választásokra készül a Facebook

A Facebook e-mailben is tájékoztatta a hirdetőket azzal kapcsolatban, milyen megoldásokkal készül az Európai parlamenti választásokra.

Ha politikai témát hirdetsz, azonosítanod kell magad

Azoknak a hirdetőknek, akik politikusokra, politikai pártokra, választásokra (a szavazásra buzdító kampányokat is beleértve), illetve az EU-ban fontos közügyekre (bevándorlás, politikai értékek, állampolgári és társadalmi jogok, védelem és külpolitika, gazdaság, környezetpolitika) vonatkozó hirdetéseket szeretnének létrehozni vagy módosítani az EU-ban, meg kell erősíteniük a személyazonosságukat.

Azonosítás a Facebookon.

Ez a folyamat elvégezhető számítógépen a facebook.com/id címen, illetve a Facebook mobilalkalmazásban is a „Beállítások” területen.

Az oldalaknál be kell állítani a Finanszírozó megnevezést

Politikához vagy közügyekhez kapcsolódó hirdetések megjelenítéséhez továbbá be kell állítanod a „Finanszírozó” megnevezését is. Ehhez lépj az „Engedélyek” lapra az oldal beállításai között, és kapcsold hozzá az oldalhoz a használni kívánt hirdetési fiókokat. A megnevezés beállítása az oldal szintjén történik, nem a hirdetések szintjén. Ha össze van kapcsolva az oldalad vállalkozáskezelővel, ott kell ezeket a változtatásokat elvégezni.
Plusz össze kell kapcsolni a hirdetési fiókot a Facebook oldallal.

Oldalak azonosítása az Engedélyeknél

Hirdetés létrehozás

Miután mindent jól beállítottál, illetve a Facebook elfogadta az azonosítást, a Hirdetléskezelőben megjelenik egy új checkbox, „Ez a hirdetés politikához vagy az EU-n belüli fontos közügyekhez kapcsolódik.” szöveggel. A politikai, illetve közügyhöz kapcsolódó hirdetéseknél ezt használni kell. Ebben az esetben fog megjelenni a hirdetések mellett a Finanszírozó információja.

Hirdetéstár

A Facebook létrehozott egy hirdetéstárat is, ahol megjelennek a Facebookon futó különböző hirdetések kereshető formában. A politikával kapcsolatos hirdetéseket 7 évig fogja megőrizni a Facebook.

További információkat és részleteket a témáról itt találtok.

Bár múlt héten azt nyilatkozta Mark Zuckerberg, hogy nem tudja garantálni, hogy nem lesznek támadások a Facebookon az ezrópai parlamenti választások ellen, de úgy tűnik, eszköz szinten igyekeznek minél többet megtenni.

Mit szóltok hozzá?