A leghatékonyabb FB poszt típus a videó [kutatás]

Ha Te is szeretnél hatékonyabban kommunikálni, vagy hirdetni, biztos folyamatosan keresed azokat a megoldásokat, amikkel javíthatsz az eredményieden. Ehhez nyújt egy kis támogatást a Buzzsumo legújabb kutatása, amiben 777 millió Facebook posztot elemeztek ki sok szempontból. Most azonban csak egy területtel foglalkozunk, a bejegyzés típusokkal.

Ezzel kapcsolatban azt derítették ki, hogy 2018-ban is a videók voltak azok, amik a legtöbb aktvitiást hozták a Facebookon.

A Buzzsumo kutatása szerint a leghatékonyabb Facebook poszt aktivitás generálásban a videó volt 2018-ban (is)

A közkedvelt, fotós bejegyzéseknél 73%-kal több aktivitás volt az eredmény akkor, ha videót használt valaki.

Elemezték a videó hosszakat is egyébként, amiről pedig azt derítették ki, hogy 3 perc és 3 perc 20 másodperc között van a csúcs.

Bevallom kicsit fenntartásokkal kezelem az ilyen statisztikákat, mert 777 millió, különböző iparághoz és célcsoporthoz tartozó bejegyzésnél elvesznek a fontos sajátosságok. Ha egyes oldalakat vizsgálunk, akkor például sokszor látok a fentieknek ellentmondó adatot. Például 3 perc fölötti videókat nagyon nehéz hatéjkonyabbra készíteni, mint a 20-30 másodperceseket.

De az is kiderül, hogy nem mindegy, milyen az a videó, amiről beszélünk. Csak attól, hogy mozog, nem fog több like-ot kapni, nem lesz több elérés, és nem hoz több vásárlást. Ha olyan videót szeretnél, ami eredményt hoz, azt a megfelelő koncepció mentén kell elkészíteni és elég jó minőségben. Ráadásul gyorsan, hiszen valószínűleg sok videóra lesz szükséged.

Szóval nem az a kérdés, érdemes-e videót használni, nem is az, hogy 30, vagy 50%-kal lesz eredményesebb, mint egy fotó, és még csak nem is az, hogy 20, 50, vagy 90 másodperces legyen.

A kérdés: hogyan fogsz tudni gyorsan, kevés munkával és kis költségen olyan videókat készíteni, amik elég jó minőségűek ahhoz, hogy támogassák az üzleti céljaidat.

Na ezekben segít a Kreatív Videós Műhely, ahol megtudod (és ki is próbálhatod), hogyan használd a telefonodat arra, hogy gyorsan, elég jó minőségben készíts videókat. Kattints és jelentkezz most!