Kiterjesztett valóság reklámok [video]

Egyre izgalmasabb dolgokat lehet csinálni a Facebook kiterjesztett valóság megoldásainak a segítségével. Az egyszerű matricáktól az interaktív névjegykártyákon és a lokáció alapú megoldásokon át a nyereményjátékokig terjed az a kör, ahol már most is használhatjuk.

A gond azonban az, hogyan juttassuk el a felhasználóinknak az AR effektjeinket. Erre mutattam egy megoldást pár hete, ahol Messenger bot segítségével lehetett a terjesztést megoldani.

Most pedig a Facebook mutatott be egy tesztet, ahol azt látjuk, mire számíthatunk a kiterjesztett megoldás alapú hirdetéseknél.

A videón látható, ahogy a hírfolyamban megjelenik egy hirdetés, aminek a közepén egy új ikon van, a keretekbe foglalt kamera és a kipróbálásra ösztönző felirat. Amint rátappint a felhasználó, megnyílik neki a Facebook kamera az aktuális AR effekttel, és máris indulhat a játék. A két példában napszemüveget és sminket próbálnak ki a modellek.

A demo szerint két kimenete lehet a dolognak. Egyrészt meg tudjuk osztani az elkészült képet vagy videót, így újabb emberekhez tudjuk eljuttatni a márkát. Matricákat és egyéb interaktív elemeket is alkalmazhatunk persze. A másik lehetőség, hogy a kiterjesztett valóság effekthez kapcsolódó termék weboldalát is meg tudjuk nyitni azonnal.

Rögtön látszik, mennyire izgalmas a dolog: ki tudunk próbálni valamit abban a környezetben, amit használunk, meg tudjuk osztani az ismerőseinkkel, vagy akár a vásárlás irányába is elmehetünk.

Fontos megjegyezni, hogy bár a videó demo, de a bemutatott megoldások már működnek. Hiszen ilyen precíz AR effekteket tudunk készíteni. Az AR effektjeinket meg is tudjuk osztani link formában, így akár hirdethetnénk is. Messengeren már demózták azt is, ahogy az AR Effekt a termékhez van kapcsolva. Csupán ilyen szépen összekapcsolt módon nem érhető el még. De hamarosan valószínűleg kipróbálhatjuk.

Ki kíváncsi rá? 🙂