5 tipp sikeres Facebook videókhoz

Az, hogy miért fontos a videóhasználat a Facebookon, elolvashatod itt. Röviden: organikus kommunikációnál és hirdetéseknél is jobbak lehetnek az eredményeink, ha jó videókat használunk képek helyett.

Ok, kicsit sok ebben a mondatban a lehet, de pont erről szól ez a cikk: csak a jó videó fog működni, csak az győzi le a képet, az viszont nagyon. De mi kell egy “jó” videóhoz?

Egyrészről pár technikai dolog:

  • Stabilizált felvétel, ami nem remeg, ha csak erre külön nincs szükség (ehhez itt találsz egy részletes videót, hogy milyen eszközök segítenek ebben)
  • Jó megvilágítás, amihez akár már egy kisebb LED reflektor is elég lehet
  • Jó mikrofon, ha például hangot is szeretnénk rögzíteni
  • Persze egy jó kamera, de ha a fentiek megvannak, erre egy jobb telefon is elég lehet

De nyilván a technika nem minden.

Nem elég tudni, milyen módszerekkel tudunk videót készíteni. Fontosabb, hogy mit szeretnénk elérni a videóval? Melyik videós módszer lesz a legjobb a célunk elérésére?

Íme hozzá 5 tipp:

  1. Ha folyamatot szeretnél bemutatni, jól jöhet egy gyorsított videó (hyperlapse, timelapse). Például étteremben terítésnél, rendezvényhelyszínen ahogy megtelik a terem, szerviz ahogy összerak egy gépet, stb.
  2. A lassított videó, egy időbeli részletet emel ki. Gondolj a csöppenő kávécseppre, ami bármelyik kávézónak jó, vagy egy medencébe csobbanó gyerekre, ami egy hotel hangulatvideójában lehet szuper.
  3. A “Boomerang” videó (amiben 3-4 másodpercnyi tartalom oda-vissza ismétlődik) jól át tudnak adni akár hangulatot, akár egy fontos részletet, ami felett átsiklana a szem.
  4. Használj több nézőpontot és vágást, akár egy 10-20 másodperces videóban is! Eltérő nézőpontok, különböző sebességű részek frissebbé és érthetőbbé tehetik a mondanivalót.
  5. Ha nincs videód, rakj a fotóidra animált szöveget. Ez segít abban, hogy egy kicsivel több ideig megfogd a felhasználóidat, ez pedig pont annyi különbséget jelenthet, hogy szán-e elég figyelmet a témádra vagy az üzenetedre, vagy nem?

Fontos, amikor videókról van szó, nem mozifilmekről, nem 20-30 perces videókról beszélünk. Leginkább 20 másodperc és mondjuk 2 perc közötti kis mozgó tartalmi elemekről. Ezek nem helyettesítik a profi stábok által forgatott reklámfilmeket, de ha nem használ ilyeneket valaki, az asztalon hagyja a lehetőséget.

Kevesebb elérésre, kisebb forgalomterelésre, lassabb meggyőzési folyamatra számíthat. Vagyis kellenek azok a kisebb videók, amik például a fenti ötletek alapján vannak felépítve.

Ha ennél több segítség kell, várunk Kreatív Videós Műhely tréningünkön, ahol a kütyüktől a koncepcióig  mindenhez kapsz gyakorlati segítséget. Jelentkezz most!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük