Facebook for Creators: új app és új weboldal Live videó készítőknek

A Live videók láthatólag nagyon fontosak a Facebooknak, aminek az egyik oka biztos az, hogy sokkal aktívabbak a nézőik, mint a „hagyományos” videóknak. Ezt külön kiemelték a legubbi tőzsdei sajtótájékoztatón is.

Azért, hogy megkönnyítsék a tartalomgyártók életét, a Facebook bejelentett egy új weboldalt és egy új mobil alkalmazást, ami kifejezetten a Live videók köré épül.

A Facebook creator app felülete
A Facebook creator app felülete

A weboldalon mindenféle oktató anyagok, inspirációk és támogató tartalmak várnak minket. Mondhatni semmi extra, de persze hasznos.
Az alkalmazás azonban izgalmas funkciókat ígér:

Live Creative Kit: exkluzív eszközök, amikkel érdekesebbé lehet tenni a videókat. Intrók, outrókat (van ilyen szó magyarul? talán a végefőcím), egyedi matricákat és kereteket készíthetünk a közvetítésünkhöz. Végre!

Közösség fül: kapunk egy egyesített inboxot ami központosítja a Facebookon, Instagramon, Messengeren érkező kommenteket, így egyszerűbb lesz rájuk válaszolni. (Vajon ez azt is jelenti, hogy egyszerre tudunk a három platformra élőben közvetíteni?)

Camera & Stories: Vicces kamera effektusokat és kereteket használhatunk, plusz könnyebb lesz keresztbe posztolni a másik platformokra. Ezen kívül a Facebook Sztorikhoz is hozzá lehet majd férni az appból.

Elemzések: meg tudjuk nézni a videó és az oldalak statisztikáját az appból is.

Remélem hamarosan választ kapunk a kínzó kérdésekre, ugyanis az app letölthető innen. Egyébként ez az alkalmazás a Mentions egyfajta upgradje, azzal a különbséggel, hogy ezt nem csak kék pipás oldalak használhatják. Korlátozás azonban sajnos van.
Jelenleg csak olyan privát profilok és oldalak használhatják amik személyeket képviselnek. A céges (kategóriájú) oldalak nem tudják kihasználni a Creators app megoldásait.

Egyelőre még csak a profiloknál tudjuk használni a képkeret szerkesztőt, amivel az élő közvetítéseket tehetjük majd színesebbé.
A profiloknál tudjuk használni a képkeret szerkesztőt, amivel az élő közvetítéseket tehetjük majd színesebbé.

Vannak azonban elemek, amik már megjelentek a rendszerben.
Az egyik ilyen a Live Creative Kit készítő rendszer, amit a privát profilunk „Videók” menüpontjában érünk el (itt). Itt már kezdhetjük is a Live videókhoz használható kereteink létrehozását a sima kamera keretekhez hasonló megoldással.

Ez tehát az újdonság, akik szoktak hozzám hasonlóan Live videókat készíteni, gondolom ugyanúgy örülnek, és várják azt, hogy az oldalak is használhassák ezeket a lehetőségeket.

Frissítés 2017.17. 8:30: A Creators app letöltése után az első tapasztalatokkal egészítettem ki a cikket.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük