Videót szeretnél? Játssz!

A New York-i reklámhét első napján volt a Small Business Workshop, ahol Keara Tanella (Global SMB Lead, Facebook Creative Shop) adott pár tippet a hirdetések kreatívjaival kapcsolatban.

Igazából újdonság kevés volt benne, példa viszont annál több (többek között ezekből válogattam a cikkben). A lényege pedig minden esetnek és eszköznek az volt, hogy a kisvállalkozások nem nagyon engedhetik meg maguknak a drága stúdiókat és a remek, de költséges videós csapatokat, de nincs is rájuk szükségük.
Elég, ha a pár egyszerű megoldást használva készítenek el érdekes, vicces, kreatív videókat saját maguknak.

 

Az Inspiralized egyszerű, Boomerang appal készített videókat használt, amik a képekhez képest 3.4-szeres átkattintási arányt, 11-szer kisebb CPC-t, 14-szer nagyobb elérést hoztak.
Az Inspiralized egyszerű, Boomerang appal készített videókat használt, amik a képekhez képest 3.4-szeres átkattintási arányt, 11-szer kisebb CPC-t, 14-szer nagyobb elérést hoztak.

Mi kell ehhez?
1. mobil: az okostelefonok kamerái olyan fejlettek, hogy ha ügyesen használjuk ezt az eszközt, akkor szuper végeredményeket érhetünk el.
2. állvány: pár ezer forintos állványokkal bárhova rögzíthetjük a telefonunkat, ez pedig elég ahhoz, hogy megteremtsük a minőségi videók alapját
3. appok: tucatnyi kicsi app van, amelyik segít abban, hogy izgalmas eredményeket hozzunk létre. Lehet ez a telefonunk beépített time-lapse funkció, vagy egy egyszerű mobilos megoldás, amivel feliratokat rakhatunk a képekre.

Egy a lényeg: bátran játsszunk a lehetőségekkel.

Persze a fentieken kívül pár dolgot érdemes még használni. Pár ezer forntos led világítás, mini hátterek, fotós sátrak segíthetnek, de a lényeg nem ez. Hanem az, hogy érdemes bátran kisérletezni, és kipróbálni, milyen eredményt érünk el, ha túllépünk az egyszerű képek nyújtotta lehetőségeken. Ráadásul ehhez nem kell bonyolult eszközrendszer. Elég a mobilunk.

Ehhez a videóhoz sem kellene több, mint egy mobil, amit egy állványra rögzítünk, és utána összefűzzük valami egyszerű alkalmazással.

Egyébként a Facebook korábban készített egy külön weboldalt, az Adwertising Weeken bemutatott példák egy része is innen származott, érdemes átfutni, és megnézni, milyen egyszerű megoldások vannak arra, hogy változatosabban tudjunk posztolni.

A fenti videóhoz gyakorlatilag képt fotó kellett, meg egy kis app, amivel mobilon el lehetett készíteni ezt a kis animációt. Ez viszont sokkal jobban kifejezi, hogy a cég a monitor káros hatásai elleni szemüveget kínál, mint egy sima fotó tenné.

Nekünk is volt olyan ügyfelünk, aki csak és kizárólag mobilról kezelte a Facebook oldalát, ráadásul a fotóiz is a telfonján készítette és szerkesztette.

Ez a „videó” is telefonnal készült. Egyszerű? Igen. Lehetne sokkal jobb? Igen. Gyorsan elkészült? Igen. Hozott megrendelést? Igen!

Tanulság?
Persze nem az, hogy soha többé ne dolgozz fotóssal, vagy videós csapattal. Viszont tény, hogy a célcsoportod figyelmének felkeltéséhez elég lehet egy okostelefon, egy állvány, és egy egyszerű mobil app, amivel jópofa mozgásokat és animációkat tudsz készíteni.

Csak neki kell állni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük