Új eszközök Facebook csoport adminoknak

Mark Zuckerberg új eszközöket mutatott be Chicagoban, az első Facebook Communities Summiton, rögtön azután, hogy bejelentetteközösségi hálózat küldetésének megújulását.

Elmondta, hogy több, mint 1 milliárd ember csatlakozik a Facebookon belül csoportokhoz, és közülük nagyjából 100 millió ember részese valamilyen jelentőségteljes közösségnek. Olyan csoportoknak, amik jobbá teszik a világot, vagy a résztvevők életét. A közösségi hálózat irányítóinak célja az, hogy egy milliárd ember legyen tagja valamilyen jelentőségteljes csoportnak azért, hogy együtt jobbá tegyék a világot.

Ehhez azonban olyan csoportmegoldásokra van szükség, amikkel a közösségek vezetői nem az adminisztrálással töltik az idejüket, hanem a közöség építéssel és az ügyük szolgálatával.
Ezért bemutatták az új eszközöket, amik segítenek a menedzsmentben:

Csoport elemzési eszköz (Group Insights): ennek segítségével a növekedést, a tagok viselkedését és az aktivitását lehet egyszerűen elemezni. Kiderülhet mikor érdemes beszélgetést indítani, kik a legaktívabb tagok, akiket érdemes díjazni, vagy jobban bevonni. Nagyon hasznos lesz.

Jelentkezés szűrés (Membership request filtering): egy nagyobb csoportnál komoly munka egyesével eldönteni, hogy a tagnak jelentkezők közül kit érdemes beengedni, kit nem. Ebben segít ez az eszköz, amivel különböző beállításokkal (pl. kor, nem terület) leegyszerűsíthető ez a munka.

Eltávolított emberek utáni takarító eszköz (Removed member clean-up): a csoport céljait támadó, a közösséget romboló tagokat eddig is ki lehetett tiltani. Az új eszköz abban segít, hogy a tiltásuk után az általuk feltöltött tartalmak, posztok, hozzászólások is eltűnjenek.

Bejegyzés időzítés: az oldalakhoz hasonlóan csoportban is lesz lehetőség posztokat időzíteni, ami a közösség építés során nagyon hasznos lehet.

Csoportok összekapcsolása: ezt még csak tesztelni fogják, de abban segít, hogy hasonló csoportok könnyebben tudják egymást ajánlani a tagoknak, és létre tudjanak hozni a közösségek alközösségeket ha szükséges.

Bár a weboldalon külön nem említették, de az előadásban igen, nem szabad éppen ezért elfeledkezni a nemrég bevezetett funkcióról, vagyis arról, hogy a csoportokat Facebook oldalakhoz is tudjuk már kapcsolni, ami szintén hasznos lehetőség.

Ebben a videóban megtudtok nézni néhány elemet a fentiek közül:

A Facebook azt tapasztalta, hogy nagyon sok felhasználó számára a csoportok jelentik a legfontosabb élményt a közösségi hálózaton belül. Ezért frissítették jelentősen a funkciókat.

A csoportok valóban fontosak, és persze az eszközök önmagában nem hoznak létre közösséget, de sokat segíthetnek az életben tartásban. Az, hogy milyen tartalom, kommunikáció, vezető kell egy csoport felfuttatásához más kérdés. Ennek megértésében segíthet ez a cikk.

Az új eszközöket akár már mától is kereshetitek a csoportjaitokon belül. Mit szóltok hozzájuk?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük