Reklámszünet a Facebook videókban: részletek

A Facebook végre elárult több részletet a videóban megjelenő reklámokról. Múltkor ugye megjelent az in-stream (beágyazott) elhelyezés, korábban pedig volt arról szó, hogy Live videóban reklámszünetet csinálhatunk majd magunknak. Most elárulták a mikénteket is.

Reklámszünet élő videókban

A reklámszünet lényege, ahogy a neve is sugallja, hogy a videó készítés közben mi döntjük el, hogy mikor legyen reklám. A közvetítés közben 20 másodperces reklámszüneteket lehet beiktatni azokban a videókban, amit legalább 300 ember néz élőben. A feltétel még az is, hogy legyen legalább 2000 követője az oldalnak vagy a profilnak.

– A reklámszünet indításához a videó szerkesztő felületén kell rákattintani a $ jelre.

– Minimum 4 perce kell élőben lenni az első reklámig, utána 5 percenként lehet újabb reklámokat használni.

– Azt javasolja a Facebook, hogy az élő közvetítés során készítsük fel a nézőket arra, hogy most reklám jön. Mint a tévében: mondjuk el nekik, hogy egy kis reklám után visszajövünk. 🙂

Nem szeretné a Facebook, hogy lemaradjunk a bevételszerzési lehetőségről, ezért minden felületen figyelmeztetni fog.
Nem szeretné a Facebook, hogy lemaradjunk a bevételszerzési lehetőségről, ezért minden felületen figyelmeztetni fog.

– Amikor elindítjuk a reklámszünetet, a kameránk kikapcsol, a nézők reklámot látnak, aminek a sarkában lesz egy visszaszámláló arról, hogy mennyi idő múlva folytatódik az adás. A 20 másodperces reklámszünetben 10-15 másodperces hirdetéseket láthatnak a nézők.

– A reklámszüneteket nem lehet átlépni, sem pedig bezárni.

– Amint a hirdetésnek vége, visszakapcsol a kamera és lehet folytatni élőben.

– A reklámbevételeket a Facebook úgy osztja meg, hogy 55%-ot kapnak a műsorgyártók, 45%-ot pedig megtart magának. A bevételt pedig PayPal-ra vagy bankszámlára utalja. Minimum 100 dollár bevételt el kell érni ahhoz, hogy utaljon a Facebook.

A videóban a kommentek között, vagy a felületen megjelenő $ ikonra indul a reklámszünet. Azt nem tudjuk, hogy külső eszköz esetén (pl. OBS, Wirecast, stb.) honnan lehet indítani majd, de valószínűleg a Facebookos ablakban lesz a megoldás.
A videóban a kommentek között, vagy a felületen megjelenő $ ikonra indul a reklámszünet. Azt nem tudjuk, hogy külső eszköz esetén (pl. OBS, Wirecast, stb.) honnan lehet indítani majd, de valószínűleg a Facebookos kezelőablakban lesz a megoldás.

– A videó készítője valamilyen módon választhat majd hirdetőket, akiknek a hirdetései megjelennek, de konkrét hirdetéseket nem. Az nem derül ki, hogy konkrét cégeket lehet kiválasztani vagy letiltani, vagy csak tematikára vonatkozó blokklistákat készíthetünk.

– A Facebook oldalon lesz egy új nézetünk az Elemzések között, ahol a Monetizációs bevételeket lehet követni, és azt, hogy ilyen szempontból melyik videó, hogyan teljesített.

– Azok, akik megsértik a Facebook valamelyik irányelvét (pl. más videóit használják) és ezért figyelmeztetéseket kapnak, nem használhatnak reklámszünetet.

Nagyjából ez lesz tehát a folyamat, de egyelőre csak kiválasztott amerikai partnerek érhetik el a lehetőséget.
Itt találhatók egyébként további részletek a Facebook help-ben.

 

Reklámszünet feltöltött videókban

A Facebook egy beta program keretében azon is dolgozik, hogy ne csak az élő videókban, hanem az előre felvett, újonnan feltöltött videókba és a korábban feltöltött videókba is be tudja rakni a reklámszünetet. Ezekről is el fognak árulni hamarosan részleteket.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük