A király új ruhája: megváltozott a Like gomb

A Facebook modernizálta a közösségi plugin gombokat, vagyis azokat a megoldásokat, amiket a weboldalunkba építhetünk. Ennek legfontosabb képviselője talán maga a Like gomb, amiben ezentúl nem a Facebook logó, hanem a feltartott hüvelykujjas kézfej jelenik meg.

A Like gomb új megjelenése a jobb oldalon látható. Ennél persze több verzió van.
A Like gomb új megjelenése a jobb oldalon látható.
Ennél persze több verzió van.

Ez azért különösen fontos, mert a lájk gombot több, mint 10 milliárd alkalommal nézik meg a felhasználók naponta, weboldalak millióin.

Az új Like gomb mobil barát

Mivel a megjelenések 30%-a mobilon történik, bemutattak két féle gomb méretet, amit hozzá tudunk igazítani a megfelelő eszközhöz. Itt lehet kiválasztani azt, hogy mekkora méretben és milyen stílusban szeretnénk használni a weboldalunkon a Like gombot.

A mobilokon más méretet is választhatunk, mint az asztali környezetben.
A mobilokon más méretet is választhatunk, mint az asztali környezetben.

Egyébként nem csak a Like gomb változik, az összes közösségi plugin megjelenésén finomítottak.

Nem csak a Like gomb változik.
Nem csak a Like gomb változik.

A like gomb, a megosztás gomb és a komment lehetőség hamarosan megérkezik az Instant cikkekbe is. A hozzászólás plugin pedig szinkronizálódni fog a webes és az Instant cikkes megjelenés között. Ha pedig a a comment mirroring funkció is be van kapcsolódva, akkor ugyanazt a beszélgetést fogjuk látni a webes tartalom, az instant cikk és a Facebookos poszt alatt is.

A megjelenési különbségnek a Facebook szerint többek között azért is van értelme, mert az új Like gombot 6%-kkal többen használják. Arra a következtetésre jutottak, hogy egyértelműbb a feltartott hüvelykujjas ikon a Like gomb esetében, mint a Facebook logó.

Új chrome extension-öket is kaptunk

A megosztás és a mentés funkciókat ezentúl a Facebookon kívülről is elérhetjük akkor is, ha azok nincsenek beépítve pluginként az éppen látogatott weboldalba. Ehhez a Chrome böngészőbe kell telepítenünk egy kiegészítőt, ami a Facebook megnyitása nélkül adja nekünk ezeket a funkciókat.
A Megosztás kiegészítő itt, Mentés kiegészítő pedig itt érhető el.

A közösségi pluginekkel kapcsolatos fejlesztői tudnivalókat pedig itt találjátok.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük