WordPress plugin Instant cikkekhez

Úgy tűnik, a Facebook nagyon szeretné, ha minél több weboldal használná az Instant cikkek funkcióját áprilisban. Legalább is erre utal, hogy most egy WordPress plugint adott ki az Automattic-kal közösen.

A plugin segítségével a WordPresses weboldalak kapnak egy olyan új RSS Feedet, ami már az Instant cikkek formai követelményeire van felkészítve, így egyszerűbb lesz az integráció.
Persze ez csak az egyik fele a dolognak.

A Facebook felületén be kell majd állítani a különböző stílus elemeket, a feedet el kell majd fogadtatni a Facebookkal, plusz ha vannak speciális tartalmi elemek a WordPress oldalban, akkor azokkal kell még dolgozni valamennyit.
De egy kicsit megkönnyíti a dolgunkat ez az új plugin.

További információk:

Mi az az Instant cikk?

Olyan mobilon megjelenő Facebook cikk formátum, ami a tartalmat egy weboldalról veszi, de a megjelenésért a Facebook felel.
A dolog előnye a felhasználó számra, hogy egy teljes mobilképernyőt kitöltő felületen jelennek meg a cikkek, elvileg gyorsabban, mintha egy mobil weboldalra kellene átmenni.
A tartalomgyártók persze így kevesebb forgalmat kapnak a weboldalukra, ugyanakkor az Instant cikkbe e tudják építeni a saját bannereiket és mérőkódjaikat, valamint további linkeket a weboldaluk más részeire.

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük