Facebook oldal átnevezés egyszerűen

Végre mi is egyszerűen meg tudjuk változtatni a Facebook oldalak nevét.
Eddig is volt rá, de csak egy speciális Facebook formon keresztül, amit nem tudott mindenki elérni, ráadásul utána is volt, hogy valami indokkal elutasított a Facebook.

Most a folyamat leegyszerűsödik, ugyanis közvetlenül a Facebook oldalon jelent meg a névváltoztatás lehetősége. (A tipp egyébként Zoltánnak köszönhetjük, aki a tréningjeinkhez tartozó Közösségi konditerem zárt csoportban írta meg.)

A folyamat nagyon egyszerű.
A Facebook oldal névjegy felületén, az oldal neve mezőben megjelenik a szerkesztés lehetősége, amire kattintva át tudjuk írni az oldalunk nevét. Ahogy a következő videón is látod:

 

Persze ilyenkor a Facebook még felülvizsgál, de most gyors egymásutánban három oldal nevét is megváltoztattam, és egyelőre úgy tűnik sikerült.
Még a (korábban Közösségi marketing vállalkozásoknak) néven futó oldalunk nevét is sikerült megváltoztatni, amit pár hónapja valamiért elutasítottak.
Jött is egy visszaigazoló levél az oldalhoz tartozó support felületen.

Visszaigazoló levél Facebook oldal név változtatás után. ... csak mosolygós értékelést tudtam adni ezek után.
Visszaigazoló levél Facebook oldal név változtatás után.
… csak mosolygós értékelést tudtam adni ezek után.

Az nem világos, hogy hányszor változtathatja meg az ember az oldal nevét (bár kísérletezünk közben vele 🙂 ), de az igen, hogy ez természetesen nincs hatással az oldal felhasználói nevére, vagyis a facebook.com mögött megjelenő névre.

Természetesen azt is meg lehet változtatni (ugyanott, az oldal névjegy mezőjében).

Örülünk?
Igen.
De azt javaslom, ha van olyan terved, hogy megváltoztatod az oldalad nevét, ne késlekedj, mert láttunk már olyat, hogy egy funkció csak pár napig vagy hétig élt.. 😉

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük