F8: Új és frissített Facebook pluginek: videó, komment, megosztás

Az F8 fejlesztői konferencián a Facebook frissített pár social plugint, ami szinte minden cégnek fontos hír. Nézzük a legfontosabb újdonságokat!

Beágyazható videó lejátszó

Nagy hátrányt dolgozott le a Facebook a YouTube-hoz képest.
Ugyan eddig is be lehetett ágyazni videót, de csak posztként. Most viszont a videót kultúrált formában is könnyen be lehet illeszteni egy weboldalba. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a videónál kiválasztjuk az embedd/beágyazás menüpontot, és a kapott forráskódot berakjuk a weboldalunkba.
Az eredmény pedig magáért beszél:

7 tipp Facebook hirdetés célzáshozBár a videó nem mai darab, még most is aktuális ezért érdemes megnézni, mert hasznos tippek vannak benne.Viszont ez a poszt most teszt is egyben.A videóhoz kapcsolható Call to Action gombbal kísérletezem (itt írtam róla: http://rgstud.io/videocta)Ti próbáltátok már?

Posted by Közösségi marketing vállalkozásoknak on Tuesday, September 23, 2014

Mondjuk a videóban található Call to Action elemek nem maradnak meg (talán csak egyelőre), de egyébként egész használhatónak tűnik ez a plugin. Viszonylag egyszerű használni, de ha érdekelnek a technológiai részletek, itt tudod megnézni.

Új hozzászólás plugin

A weboldalak hozzászólási lehetőségéhez régóta létezik Facebook plugin, ezt frissítette most a Facebook:

Hozzászólás tükrözés: ha megosztasz egy olyan linket a Facebookon, ahol hozzászólás plugin van, és a weboldalon hozzászól valaki a cikkhez, akkor a hozzászólása megjelenik a Facebook poszt hozzászólásai között is. Nagyon izgalmasan hangzik, kíváncsi csagyok élőben hogy néz ki. Vajon minden poszt megosztásra igaz, vagy csak egy FB adott oldalhoz kapcsolódó posztoknál?

Frissült a hozzászólás moderáció. A megjelenése korszerűbb lett, reméljük az olyan idegesítő apróságokat is javították, mint az, amikor nem lehetett megtalálni néhány kommentet normálisan.

A hozzászólás pluginról itt és itt olvashattok részletesen.

Új oldal plugin

Erről külön nem beszéltek a preziben, pedig érdekes és fontos az oldal tulajdonosoknak, hiszen új megjelenést kap a korábbi Like box. Úgy tűnik ennek neve most Page Plugin.
Elsősorban megjelenésben kapunk újdonságot, például azzal, hogy a borítófotót be tudjuk húzni a weboldalunkba.
Így néz ki élőben:

 

Mindenesetre ha ilyet használ valaki, végig kell gondolni a borítófotó koncepcióját.
Az új oldal pluginról itt találtok több részletet.

Új megosztási lap

Elsősorban a mobil felületek megosztási módját egységesíti a Facebook. Legalább is azt, ami a családhoz tartozik. Ennek nyomai nálam már meg is jelentek egyébként. Az iPhone-os Facebook appban már új formátumot látok, ha a megosztásra kattintok, bár a jelek szerint minden funkció még nincsen benne.
Ezzel nekünk semmi tennivalónk, hamarosan frissíti a Facebook az alkalmazásokat.

Új, egységes megosztás formátum lesz minden appban, ami a Facebookhoz tartozik
Új, egységes megosztás formátum lesz minden appban, ami a Facebookhoz tartozik

Alkalmazás meghívó

Mobil alkalmazásnak jó hír ez a funkció, ugyanis a segítségével a mobil alkalmazás használói tudják ajánlani az ismerőseiknek az appot. A meghívás személyre szóló, és a Facebook egy dedikált felületén jelenik meg.

Mobil app fejlesztőknek jó hír: alkalmazás ajánlót küldhetünk, ami a Facebook dedikált felületén jelenik meg.
Mobil app fejlesztőknek jó hír: alkalmazás ajánlót küldhetünk, ami a Facebook dedikált felületén jelenik meg.

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük