Új FB funkció: bejegyzés mentése

Hétvégén láttam egy jó posztot a mobilomon, ami hosszú volt, de tudtam, hogy érdekes. A strandon nem akartam vele foglalkozni (bocs 🙂 ), ezért a bejegyzés linkjét beraktam egy emlékeztetőbe, ami hétfőn reggel feldobta a linket.
Ebből született ez a cikk.
Viszont láttam hétvégén egy képet, aminél nem volt időm végigjátszani ezt a folyamatot, így el is tűnt a süllyesztőben, hiába kerestem két nappal később.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akivel hasonló esetek előfordultak.

Sőt biztos vagyok benne, hiszen erre dolgozott ki a Facebook egy szuper megoldást, amit hamarosan mindenki elér „Save” néven. A részeltek angolul itt.

Különböző elemek mentése a Facebookon. Helyeknél és oldalaknál eddig is működött, de ezentúl bejegyzéseket is tudunk menteni a hírfolyamban.
Különböző elemek mentése a Facebookon.
Helyeknél és oldalaknál eddig is működött, de ezentúl bejegyzéseket is tudunk menteni a hírfolyamban.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy minden bejegyzést, amit meglátunk a hírfolyamban, elmenthetünk magunknak későbbre eszköztől függetlenül.
Lájkolt oldalakat, helyeket, ahova valaki bejelentkezett, képeket, linkeket, stb.

Az elmentett elemeket a "Save" menüpontunkban találjuk meg, ahol aztán újranyíthatjuk, oszthatjuk, kezelhetjük őket.
Az elmentett elemeket a „Save” menüpontunkban találjuk meg, ahol aztán újranyíthatjuk, oszthatjuk, kezelhetjük őket.

A mentés után pedig a Save menüpontból elő tudjuk keresni amiket elmentettünk, sőt a hírfolyamban lesz egy saját mentéseink blokk is, amit időről-időre fel fog dobni a Facebook.

A mentett elemek néha előbukkannak a hírfolyamban, hogy emlékeztessenek minket.
A mentett elemek néha előbukkannak a hírfolyamban, hogy emlékeztessenek minket.

Nagyon kényelmesnek tűnik, pár nap múlva elvileg már tesztelhetjük is.
Ráadásul csodálkoznék, ha néhány hónap múlva nem derülne ki, hogy a a mentéseket a Facebook felhasználja a hírfolyam algoritmusban, hiszen az mindenképpen egy fontos jel, ha egy posztot elmentünk magunknak későbbre. Sőt, akár jó kis reklám megoldásokat is lehetne erre a funkcióra építeni.

Mindenesetre ennek a lehetőségnek én nagyon örülök, meg fogja könnyíteni a dolgomat, bár van egy olyan félelmem, hogy csak egy újabb felületett kapunk, ahol gyűjthetjük az el nem végzett tennivalókat. 🙂 Ti mit gondoltok róla?

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük