Bejegyzés időzítés probléma és a megoldás

Többször előfordul, hogy megírok egy blogbejegyzést, ami csak pár nappal később jelenik meg.
Ilyenkor logikusan elkészítem a hozzá tartozó Facebok posztot is, hiszen így le van a gond az egészről.
De ez csak elsőre tűnik ilyen egyszerűnek. Az időzítéssel lehet egy kis gond, ugyanis amíg a blog bejegyzés nem publikus, addig a link sem az, amin elérhető. Bár én látom a linket a WordPressben, ha azt beillesztem a Facebookba, egy szép kis hibaüzenetet kapok.

Hiba a Facebookon, ha rejtett bejegyzést szeretnénk időzíteni
Hiba a Facebookon, ha rejtett bejegyzést szeretnénk időzíteni

Mi a megoldás?
Az egyik megoldás az, hogy egy képet töltök fel, és a kép leírásába rakom a linket. Az ilyen linkeket ugyanis nem próbálja meg feldolgozni a Facebook, vagyis nem lesz gond. Előnye még a képeknek, hogy nagyobb interakciót tudnak kiváltan, hátrányuk viszont, hogy az interakció nagy része a Facebookon belül keletkezik. Valószínűleg kevesebben fognak kikattintani a weboldalra, mint egy sima link esetében.

De szerencsére azt is meg tudjuk oldani, hogy a sima link jól működjön, bár ehhez a Power Editorra (fejlett szerkesztő) van szükségünk.
Sokan most meglepődhetnek, hiszen a Power Editor egy hirdetéskezelő. Ez tény, de ennél többet is tud, például bejegyzéseket is kezelhetünk benne.

A Power Editorban létrehozott link alapú bejegyzésekben mindent mi magunk állíthatunk be, mi tudjuk hozzá feltölteni a képet, nincs előfeldolgozás.

Bejegyzés szerkesztés és időzítés Power Editorban
Bejegyzés szerkesztés és időzítés Power Editorban

Utána már csak annyi dolgunk van, hogy állítsuk be az időzítést, majd nyomjunk rá a változtatások feltöltése gombra.

Egyszerű trükk, de nagyon hasznos. Egyetlen szépséghibája van a dolognak: a Power Editorban időzített posztok nem jelennek meg a webes Tevékenység naplóban. Ennek ellenére szeretem ezt a megoldást. Nektek hogy tetszett? 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük