Átverés terjed, ami felfüggesztéssel fenyeget, ha nem adjátok meg az adataitokat.

Facebook oldal adminok vigyázzatok! Átverés terjed!

Átverés terjed, ami felfüggesztéssel fenyeget, ha nem adjátok meg az adataitokat.
Átverés terjed, ami felfüggesztéssel fenyeget, ha nem adjátok meg az adataitokat.

Facebook Security Team feladóval érkezik az a Facebook üzenet, amely arra próbálja rávenni az oldal kezelőket, hogy egy alkalmazásba  bejelentkezve erősítsék meg, hogy az oldaluk nem sérti meg a Facebook felhasználói feltételeit.

Bence, aki figyelmeztetett minket, már többször is megkapta a szöveget különböző verziókban, ami arra utal, hogy a „Facebook Security Team” nagyon kitartó. Ráadásul trükkösen csinálják, hiszen a Facebook oldal gazdák egyik legnagyobb félelmére építenek, mégpedig arra, hogy vajon szabályos-e a játék, szabályos-e a kommunikáció, és ha nem, akkor mikor fog tenni ezek ellen a Facebook.

A szabálytalan kampányokat folytató oldalak tulajdonosai természetesen nem nyugodhatnak meg, viszont ettől függetlenül ez a levél hamis.
Ha ilyet kaptok, ne dőljetek be, ne adjatok meg adatokat, mert könnyen pórul járhattok.

Adathalász üzenet terjed. Ne ijedjetek meg, és ne adjátok meg a belépési adataitokat sehol!
Adathalász üzenet terjed.
Ne ijedjetek meg, és ne adjátok meg a belépési adataitokat sehol!

A Facebook nyilván nem fogja kérni, hogy egy ilyen speciális (és furcsa) linken regisztráljunk, és nincs szüksége arra, hogy üzeneteket küldözgessen.
Az oldalakkal kapcsolatos egyéb kommunikációkat az admin panelen szokta megjeleníteni, nem külső üzenetben. Ha esetleg arra szánnák magukat, hogy figyelmeztetik a szabálytalannak tűnő oldalak adminjait, azt valószínűleg ugyanúgy az admin panelen tennék meg, nem pedig egy sima üzenetben.

A mintában szereplő alkalmazás szerencsére már nem érhető el, de más alkalmazás linkkel is láttuk már ezt az üzenetet.
Ha tehát hasonló levelet kaptok, ne kattintsatok a linkre, ne adjátok meg az adataitokat, ezt a cikket pedig osszátok meg más oldal kezelő ismerőseitekkel is, nehogy valaki besétáljon a csapdába!

…és persze futtassátok szabályosan a nyereményjátékokat, készítsetek szabályos borítófotókat, és tartsátok be a Facebook oldalak szabályait is! 😉

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük