10 tanulság 1 kitiltásból

A Facebook nem biztos, hogy mindig kézenfekvő lesz.
Eléggé beszivárgott az életünkbe, szinte észrevétlen, de ha egyszer tartósan kiesik lehetnek meglepetések. Lesznek is. Nekem is voltak.

A kitiltás közben pár dolgot végig gondoltam, hogy mik azok, amikkel csökkenthetjük a problémát. Olvassátok el őket, hátha Nektek is hasznos lehet!

1. Adj meg minél több biztonsági beállítást, amivel hitelesítheted magad: mobil, hitelkártya, biztonsági kérdés.
Volt olyan, akinek ezek nem voltak megadva, és nem nagyon tudott tovább menni. Persze ezek mind kényesek, mert a Facebook is „nagytestvér”. De valamit valamiért…

2. Minden dologhoz, amit Te hozol létre, rendelj másik admint is.
Oldal, csoport, hirdetés, alkalmazás.
Tudom, ez nyilvánvalónak tűnik egyrészről, kényes viszont más részről.
De sajnos szükséges. Olyankor is, amikor egyébként nem is gondol rá az ember. Például egy Like gombhoz vagy egy weboldal Comment boxhoz is kell Facebook alkalmazás, amihez kell admin. Nem is egy.

3. Gondold meg, minek akarsz az adminisztrátora lenni!
Lásd a mi esetünket. Én nem veszek részt gyakorlatilag a fejlesztésben, még is a legtöbb alkalmazásnak adminja vagyok, hiszen a statisztikájukkal foglalkozom, sőt, a hirdetésükkel is. Viszont egy alkalmazás hiba ránthatja magával a profilt… Akkor most mi a jó megoldás? Gondold végig, Neked mi az.

4. A Facebook üzenetekben megadott elérhetőségi adatokat mentsd ki a Facebookon kívülre azonnal, ahogy megkapod.

5. Állítsd be, hogy a Facebook üzeneteidről küldjön e-mail értesítőt a Facebook. Ha tudod. Én például nem tudom valamiért.

6. Olyan beállításaid legyenek, hogy ha mások jelölnek fotókon, bejegyzésekben, az ne jelenjen meg addig, amíg Te nem engeded.
Ez persze nem csak akkor fontos, ha kitiltanak.

7. Ha használsz olyan weboldalt, alkalmazást, szolgáltatást akár interneten akár mobilon, ahova a Facebook azonosítóddal léptél be, akkor oda regisztrálj sürgősen az e-mail címeddel is.

9. Ha fontos hírforrásaid vannak a Facebookon belül (weblapok, blogok, stb.), keresd meg a Facebookon kívüli verzióikat is, például RSS-ben.

10. Ha valami gondod van, ne állj le.
Írj a Facebooknak rendszeresen, legyél kitartó, egyszer csak sikerül legyőzni őket! 🙂

Nektek van még valami ötletetek, hogyan lehet megakadályozni a komolyabb gondokat?
Írjátok le, hátha másnak is hasznos lesz!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük