Új megosztási beállítások a Facebookon [videó]

Írtunk már róla, hogy megváltoztak a Facebook megosztási lehetőségei.
Mivel az új felület most már a legtöbbünknél élesedett, ezért készítettünk egy videót is ahol bemutatjuk, mit hogyan állíthatsz be.

A legfontosabb változások a megosztás dobozban:

  • eltűnt a link opció a személyes megosztásoknál, linket ezentúl a szövegbe kell beillesztened. Innen ki is törölheted, miután feldolgozta a Facebook, így nem foglal majd helyet.
  • a fényképeket és a videókat egy helyen töltheted fel
  • a posztokba meg tudod adni azt is, hogy hol vagy és azt is hogy kivel
  • a posztoknál azonnal látod, hogy kihez fog eljutni az üzeneted. Ezt a jobb oldalon a publikus, ismerősök és egyéni opciók mutatják meg.
  • ha belinkelsz valakit egy posztba (vagy a szokásos címkézésél, vagy a „Kivel vagy” opcióval), akkor az ő ismerősei is fogják látni a bejegyzésedet, ha az ismerősök megosztást választottad. Ilyenkor egy + jel jelenik meg a Friends felirat mellett
  • azt, hogy ki látja egyes bejegyzéseidet, egyszerűen tudod ellenőrizni, ha a jobb felső sarokban található előnézet (View as… ) funkciót választod a adatlapodon.
    Itt ha megadod egy ismerősöd nevét, vagy a „public” linkre kattintasz a felső szürke sávban, pontosan látod, hogy ki melyik bejegyzésedet és egyéb információdat látja.
  • a bejegyzések és megosztások beállításait utólag is tudod szerkeszteni. Kattints a saját bejegyzéseid jobb felső sarkában a megjelenő ikonra az utólagos beállításhoz.
  • az ismerőseid bejegyzéseinél láthatod, hogy ők kikkel osztották meg azt amit olvasol.
    Ha földgömböt látsz, akkor publikus, ha fejeket, akkor az ismerősöd ismerősei láthatják csak, ha pedig egy kis fogaskereket, akkor egy egyéni beállítás szerinti üzenet jelenik meg éppen nálad.

Ezek a megosztással kapcsolatos legfontosabb információk, de ha esetleg kihagytunk valamit, szóljatok!

Lesz még szó az egyéb beállítások változásáról is egy következő cikkünkben, addig is tesztelgessétek ezeket az új funkciókat, és juttassátok el ezt a cikket és a videót miné több ismerősötökhöz, hogy tudjanak az új lehetőségekről!

Szóval like, +1, ajánlás, és komment, ha valamit hozzátennétek! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük