Faceboook adatvédelem

Elég a sok csoportértesítésből!

A korábbiakban bemutattuk a különböző csoportok hasznosságát, hisz a csoportokat Faceboook adatvédelemhasználhatjuk programok megszervezésére, mindenféle tevékenységek támogatására. Ezek a csoportok tényleg nagyon praktikusak, de a sok értesítés, amit minden egyes hozzászólásról kapunk nem mindig olyan, amit látni, olvasni akarunk, illetve a postafiókunk is hamar betelik tőlük.

Itt egy példa, és a megoldás is:

Ádám cégén belül az egyes részlegek maguknak létrehoztak egy privát csoportot a Facebookon, hogy bármikor valami munkával kapcsolatos ötlet jut eszükbe, azt ott megoszthassák egymással. Ádám, mint a cég vezetőjének nagyon sok dolga van, és naponta rengeteg e-mailt kap, és ezekben benne vannak a Facebook csoportoktól jött új hozzászólás üzenetek is. Ádám nem tud minden hozzászólást egyesével követni, és ezt nem is akarja. Neki elég, hogy néha megnézni csoportokat a Facebookban.

TIPP: Mindenki ki tudja kapcsolni az értesítéseket, amelyeket a csoportoktól kap. Íme a megoldás, mit kell tenned:
1. Válaszd ki a csoportot, amit szerkeszteni szeretnél
2. A jobb felső sarokban kattints a Beállítások szerkesztése gombra
3. Állítsd be, hogy mikor kérsz értesítést, vagy az „E-mail értesítések ide” rubrikáját hagyd szabadon!
Ennek a rovatnak a cikkei a Facebok.com/privacy oldalon megjelenő ötletek felhasználásával készültek. Mivel az adatbiztonság rendkívül fontos, érdemes minden Facebook felhasználónak megismernie azokat a módszereket, amivel biztonságban tudhatja magát a Facebookon.

Ha vannak Neked is ötleteid adatvédelemmel kapcsolatban, oszd meg velünk a hozzászólások között.
Ha pedig úgy gondolod, hogy másoknak is fontos tudni az adatvédelmi beállításokról, nyomd meg a tetszik gombot!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük