Törölni szeretnéd a Facebook felhasználód?

Facebook profil törlés kiskapu?

Facebook user törlés
Kiskapu a Facebookon?

A Facebookkkal kapcsolatos egyik leggyakrabban előforduló kérdés az, hogyan lehet azonnal törölni egy felhasználót.
A válasz pedig nem mindenkinek tetszik, ugyanis jelenlegi állapot szerint azonnali profil törlés nincsen, csak felfüggesztés.

Vagy csak eddig volt ez így?
A profilok oldallá történő átalakítása ugyanis egy új lehetőséget ad annak aki minden áron azonnal ki akar lépni a Facebookból.
Ez tulajdonképpen egyfajta kiskapu.

Ha azonnal szeretnéd törölni a Facebookról magadat, vagyis a felhasználói profilodat és az adataidat, tedd a következőt!

Figyelem a következő leírást mindenki csak saját felelősségre hajtsa végre, mert teljes adatvesztéssel jár!

  1. alakítsd át a Facebook profilodat egy üzleti Faecbook oldallá.
    Ez is egy kisebb fajta öngyilkosság, ekkor ugyanis rögtön el fog veszni a neveden és a fényképeden kívül gyakorlatilag mindegy.
    De amúgy törölni szeretnéd magad, nem?
  2. töröld a Facebook oldalt az oldal szerkesztése felületen, az engedélyek kezelése menüpontban!

Mi az eredmény?
Eltűnik az összes adatod a Facebookról és Te is eltűnsz mint magánszemély.
Igaz, hogy be fogsz tudni még jelentkezni a felhasználói névvel, de egy olyan Facebook fog fogadni, amire nem ismersz rá, hiszen se üzenőfal, se ismerősök, se személyes adatok.

Ez a felhasználói név egyébként egy üzleti Facebook profilhoz fog tartozni, ami két dolgot tud gyakorlatilag csinálni: hirdetni és Facebook oldalt létrehozni.
Persze ezt az üzleti profilt is ugyanúgy fel lehet függeszteni, mint a saját profilt, de ez sem lesz azonnali végleges törlés.

De ha csak az a célod, hogy ne zaklassanak a Facebookos e-mailek és ne találjanak meg Téged a Facebookon, akkor ez egy jó megoldás.

Fontos azonban, hogy a két felfüggesztés között van különbség:

  • ha a személyes profilodat függeszted fel, akkor a visszatérés után visszakapod az adataidat
  • ha ez előtt üzleti felhasználóvá alakítod a profilt, akkor bizony az adataidnak búcsút mondhatsz.

Egyébként Neked már eszedbe jutott, hogy törlöd magad a Facebookról?

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük