Facebook adatvédelem

Titkos társaság

Talán nem is gondolunk rá, hogy egy cégen belül is szükség van arra, hogy egymás között ismereteinket megosszuk. A privát Facebook adatvédelemcsoportok alkalmasak lehetnek akár titkos csoportok létrehozására is. De hogy ez mit is jelent?

Nézzünk egy hétköznapi példát:

Anna, Ádám és Gábor egy cégben dolgoznak. Anna és Ádám egy területtel foglalkoznak és a munkájukból fakadóan sokat kell kommunikálniuk Gábor zavarása nélkül. Anna szeretne zártabban kommunikálni annak érdekében, hogy ismereteiket egymás között megoszthassák, először Ádámmal, anélkül, hogy ezt Gábor megtudná.

TIPP: Anna készíthet egy csoportot a Facebookon, így itt megoszthat cikkeket, feltölthet tanulmányokat, és így tovább. Anna hozzáadja a csoporthoz Ádámot, és később akár másokat is. Ha Anna beállítja, hogy a csoport, titkos legyen, csak Ádám lát mindent a csoportról (feltöltéseket, dokumentumokat, csevegéseket), de mások nem.

Ennek a rovatnak a cikkei a Facebok.com/privacy oldalon megjelenő ötletek felhasználásával készültek. Mivel az adatbiztonság rendkívül fontos, érdemes minden Facebook felhasználónak megismernie azokat a módszereket, amivel biztonságban tudhatja magát a Facebookon.

Ha vannak Neked is ötleteid adatvédelemmel kapcsolatban, oszd meg velünk a hozzászólások között.
Ha pedig úgy gondolod, hogy másoknak is fontos tudni az adatvédelmi beállításokról, nyomd meg a tetszik gombot!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük