Facebook statisztika

Mennyire nézettek a Facebook üzeneteink?

Már a kisebb létszámú Facebook oldalak rendszergazdái is elérhetnek különböző, az oldalhoz tartozó Facebook statisztikastatisztikai adatokat.

Ennek segítségével gyorsan és könnyen át tudják tekinteni, hogy melyik cikk mennyire izgalmas a tagoknak.

Ami jó iránymutatást adhat arra, hogy milyen jellegű témákról kell írni, ha több reakciót szeretnénk kapni.

De mik is ezek a statisztikai adatok?

Üzenetek egyéni statisztikája

  • Megjelenés (impressions), azt mutatja meg, hogy hányszor jelenítették meg a kiírt információt, eseményt, stb.. Tehát az oldal üzenőfalán közétett információt hányan látták. Itt a gondot az okozza, hogy sokszor ez nagy szám, mivel ha valaki többször látja, azt többször beleszámolják.
  • Visszajelzés (feedback),  egy százalákos érték arra vonatkozóan, hogy a megjelenítések számához képest a Hozzászólások és Lájkok összesített mennyisége hány százaléka a megjelenítéseknek.

Statisztika „nagyban”

Az egyes üzenetek statisztikáján kívül egy összegzés is elérhető az oldalhoz. Ezek havi és napi szinten adnak információkat arról, hogy mennyien csatlakoztak az oldalhoz, illetve hány embernek tetszett az üzenetünk.

Oldal üzeneteinek statisztikája

Ezekkel a statisztikákkal előrébb vihetjük oldalunkat, hisz láthatjuk, hogy melyek azok az üzenetek, amelyek több tetszést és több hozzászólást váltottak ki, tehát melyek azok a dolgok, amelyre többen odafigyelnek.

Ha nincs idő a részletes statisztika átvizsgálására, akkor is érdemes ezeket a gyors áttekintéseket használni, hiszen nagyban segíthetik az oldalgazdák munkáját.

Neked milyen tapasztalataid vannak?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük