Új Facebook oldal megjelenés

Megváltoztak a Facebook oldalak!

A Facebook megújította az oldalak létrehozását kezelését és elrendezését.

Ezt egyenlőre csak azok láthatják, akik felfrissítik az oldalukat, de márciustól mindenkinek az új Facebook oldal megjelenés fog élesedni.
Facebook oldal frissítése az új verzióra
Facebook oldal frissítése az új verzióra. Márciusig még ellenállhatsz.
Nézzük, mik a fontosabb változások!

A megjelenés

Új Facebook oldal megjelenés
Új megjelenés és új funkciók a Facebook odlalaknak

A személyes Facebook adatlapokhoz hasonlóan a Facebook oldalak megjelenése is megváltozott, itt is bekerült egy fényképek sor felülre, a menük, pedig a profilkép alá kerültek, így elvesztették fül jellegüket.

A bal oldali menü hasznos, hiszen így jobban látható, ha több van, a fényképek kezelése azonban kicsit más, mint a személyes adatlapoknál, itt ugyanis a sorrend nem fix, a képek véletlenszerűen cserélődnek, vagyis designra nehezebben használható fel ez a megoldás.

Facebookozz, mint egy Facebok oldal!

Mostantól ha adminisztrátor vagy egy oldalon, átválthatod a profilodat, és használhatod a Facebookot, mint az oldalad nevében.
Ez azt jelenti, hogy más oldalakat lájkolhatsz, megoszthatod másik oldalak bejegyzéseit egyszerűen és hozzászólhatsz az oldalad bejegyzéseihez úgy is mint Facebook oldal és úgy is, mint személy.
Ez utóbbi különösen fontos, hiszen ezentúl az adminisztrátorok már a saját nevükkel is egyszerűen kommunikálhatnak az odlalukon.
Ennek a változtatásnak köszönhetően egyébként külön kezdőlap és külön adatlap tartozik minden egyes Facebook oldalhoz, a személyes profilokhoz hasonló módon. Van tehát üzenőfala a Facebook oldaladnak is.

E-mail értesítő a hozzászólásokról és a bejegyzésekről

Ezentúl, ha kéred, adminisztrátorként minden olyan hozzászólásról, amit az oldal tagjai írtak e-mail értesítőt kaphatsz.
Nagyon hasznos funkció!

Változtatható oldal kategóriák

Facebook oldal létrehozása
Megváltozott a Facebook oldalak létrehozásának módja.

Sokaknál probléma volt, hogy ha rosszul állították be oldaluknak a kategóriáját, akkor azt nem tudták megváltoztatni.

Ennek szerencsére vége, mostantól az oldal szerkesztése részben megváltoztathatod az oldalad kategóriáját.
Ez egyenlőre azonban csak fél siker.
Ugyanis az oldalhoz tartozó speciális információs mezők (pl. nyitva tartás, életkor, stb.) változnak, de ha eddig például nem tudtál beállítani alapértelmezett fület, mert mondjuk közösségi oldalként hoztad létre Facebook oldaladat, akkor ezt most sem fogod tudni megtenni, hiába állítod át az oldal kategóriáját.
Egyébként a kategóriák struktúrája is változott, és az oldalak létrehozásának is új felülete van (gyárthatjuk újra a videónkat 🙂 ).

További testreszabás iframe segítségével

Korábban fülnek csak FBML oldalt állíthattunk be, most azonban lehet iframe alapú menüket is használni, ami nagyobb szabadságot ad azoknak, aki egyedi megoldásokat szeretnének használni a Facebookon belül.
Ez ugyan bonyolultabb megoldás, mint az egyszerű FBML oldal, de további izgalmas lehetőséget rejt az oldalgazdák számára.

Röviden összefoglalva: jó

Hosszabban is jó, bár pár apróság azért zavaró, mint például a képek véletlenszerű cseréje a Facebook oldal tetején.
Azonban a változások összességének örülünk, és persze lesz még az újdonságokról szó külön-külön, részletesen is.
Nektek hogy tetszenek az új Facebook oldal lehetőségek?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük