Facebook hangadás: hasznos segítség adminoknak

Az adminoknak nem volt kényelmes a felhasználói név váltás eddig, hiszen az admin panelon az edit page gombra kattintva meg kellett keresni a használd mint… funkciót.

Ez körülményes volt, ráadásul annak jelölése sem volt feltűnő, hogy éppen oldalként vagy a saját felhasználónként használjuk a Facebookot.

Ez mostantól megoldódott, ugyanis ha egy olyan oldalra érkezünk, ahol adminok vagyunk, akkor megjelenik egy új menüpont a felső kék sávban Hangadás/Voice néven, de ami még látványosabb: megjelenik egy második két sáv egy közvetlen linkkel, amivel egyszerűen át tudunk váltani a másik állapotunkra. Oldalra, ha éppen magánszemélyként használjuk és vissza.

Facebook hangadás, facebook voice
A második kék sáv figyelmeztet, hogy milyen szerepben vagy éppen a saját Facebook oldaladon

Ez a kék sáv látványosabbá teszi, hogy éppen milyen szerepkörben posztolunk, cserébe viszont a felhasználói név és kép nem változik meg a felső kék sávban.

Facebook voice
Itt tudsz visszaváltani

Ez csak azért ciki, mert a Hangadás (milyen hülye név) sávot a Hangadás gombra kattintva el tudjuk tüntetni, és ilyenkor nincs más feltűnő jel, ami azt mutatja, éppen kik vagyunk. De van egy másik érdekesség is…

Ez csak félhang

Figyelj oda a funkcióra, mert ez nem teljes váltás, ráadásul kicsit kiforgatja a korábbi logikát. Ugyanis:

1. A hangadás funkció miatt a jelek szerint ha az oldaladra mész, azonnal oldalként fogsz kommunikálni.
Vagyis ha eddig a saját profiloddal szóltál hozzá a bejegyzésekhez, akkor először át kell váltanod  a saját profilodra, különben oldalként fogsz kommunikálni.

2. Ha oldalként akarsz kommunikálni, vagyis hozzászólni más oldalhoz, lájkolni más oldalt, stb., akkor még mindig át kell váltani „rendesen” oldal nézetbe, vagyis a hangadás funkció csak a saját oldaladra vonatkozik.

Facebook: használd, mint oldal
A használat mint oldal funkció adja csak a teljes váltást.

Ezektől függetlenül a funkció hasznos, egy kicsit ergonomikusabb lett ma a Facebook az adminoknak, bár lehetne következetesebb és teljes érvényű is.
Egyébként a megjelenése engem nagyon emlékeztet a Google+ oldalaknál az admin váltásra, bár ott kicsit következetesebbnek tűnik a dolog.

Nektek hogy tetszik ez a megoldás?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük