Ossz meg tartalmakat egyszerűen a Facebookon!

Úgy tűnik, a Google+ felélénkiítette a Facebookot.
A sokat reklámozott körök és főleg a hozzájuk tartozó egyszerűen érthető megosztási beállítások ihletet adhattak, mert a Facebook komolyan átszabja a biztonsági és megosztási beállításokat.
Azért került sor változtatásokra, hogy még egyszerűbb és kézenfekvőbb legyen az egyes emberekkel való megosztás.

Az egyik fő változás az lesz, hogy a jelenlegi hírfolyamban az üzenetmegosztásnál található üzenetmegosztést egyszerűsíti a Facebook.

Megosztás, de nem mindenkivel!
Így szabályozhatod a megosztásodat még most. De már nem sokáig.

Ez pedig a megosztási beállítások új nézete, ahol rögtön látni, ki láthatja az aktuális üzenetünket.

Állapotfrissítés

Így fog kinézni a megosztási bállítás hamarosan. Ugye hogy egyértelműbb?

De nézzük mik a legfontosabb felületek, amiket érint még a változás!

1.Profiloldal

Ezentúl néhány új eszköz lesz arra, hogy világosabban és következetessebben tudjuk ellenőrizni azt, hogy ki mit lát az üzenőfalunkon megjelenő információkból.



Profilbeállítások


  • Ezelőtt: Az egyes profil információk beállításához sokszor több lépésre, több kattintásra volt szökség.
  • Mostantól: a profilod tartalmainál – a lakóhelyedtől a legutolsó fényképalbumig-, mindegyiknél megjelenik egy kis ikon, amelynél be tudod állítani, hogy ki látja ezt a részét a profilodnak, és ezt egyetlen kattintással meg tudod változtatni.
Az adatlap szerkesztésénél érhető el ez a lehetőség

Az adatlap szerkesztésénél érhető el ez a lehetőség

Üzenőfalon megjelenő megjelölés

  • Ezelőtt: Azok a fotók, amelyeken téged bejelöltek, automatikusan megjelentek a hírfolyamodban. Sokan panaszkodtak már arra, hogy ez nem jó megoldás, és az lenne jó, ha jóvá kellene hagyni ezt, hogy megjelenjen-e a hírfolyamban vagy sem, ha más jelöl meg egy fotón.
  • Mostantól: Választhatsz, hogy használod-e az új eszközt, hogy jóváhagyd vagy elutasítsd a bejelölést. Vagyis ha akarod csak azokon a képeken fogsz megjelenni, amiken Te megengeded.
Üzenőfalon megjelenő bejelölés beállítása

Üzenőfalon megjelenő bejelölés beállítása

Tartalmakban történő megjelölés

  • Ezelőtt: bárki, aki ismer egy fotón, vagy egy hozzászólásba, be tudott jelölni.
  • Mostantól: meg van a lehetőséged arra, hogy elfogadd vagy elutasítsd az ilyen fajta bejelöléseket, hisz lehet, hogy direkt nem jelölted be magad képen, és nem is akarod, hogy ez megtörténjen.

Hogyan látják mások a profilodat?

  • Ezelőtt: ha kíváncsi voltál arra, hogy mit látnak a profilodból az ismerőseid, ezt eddig is meg tudtad nézni, de csak az adatvédelmi beállítások egyik menüpontjában eldugva találhattad meg ezt a funkciót.
  • Mostantól: egyszerűen már a profil oldalról ellenőrizheted, hogy ki mit lát.
Hogya látják mások a profilodat?

Hogyan látják mások a profilodat?

2.Megosztásnál

Amellett, hogy a profil megváltozik és sokkal könnyebben lehet majd átlátni, a megosztás funkciója is kibővül! Ha azt szeretnéd, hogy az üzeneted kifejezőbb legyen (hol vagy, kikkel stb.), most könnyen megteheted, hisz egyszerűbb lett annak a beállítása, hogy hol, kivel vagy.

Ellenőrizd, mit, kivel osztasz meg!

  • Ezelőtt: azt, hogy ki látja a megosztást egyszerűen beállíthattuk, de a kicsi ikon nem volt túl informatív, ezért sokan nem foglalkoztak vele.
  • Mostantól: az új ikonokkal és kiemelt megosztási jelölésekkel azonnal ellenőrizheted, hogy ki fogja látni a megosztásodat.
Állapotfrissítés

Állapotfrissítés

Ennek a beállításnak a legördülő menüpontjai bővíthetők, mint pl.: munkatársak, baráti listák, amiket te hozhatsz létre. Ezek megkönnyítik azt, hogy az egyes hírek csak azokhoz jussanak el, akikre tartoznak.

Ha telefonról, vagy valamilyen alkalmazásról üzensz a Facebookra, amelyek még nem támogatják ezeket az új rendszereket, a beállítás ugyanaz lesz, mint ami most még létezik.

Változtasd meg az üzenetedet miután megosztottad

  • Ezelőtt: eddig, ha közzétettél egy státusz frissítést, azt nem lehetett megváltoztatni.
  • Mostantól: képes leszel megváltoztatni ezt. Ha véletlenül írtál valamit, vagy rossz csoporttal osztottad meg, nem kell törölnöd és újat írnod, lehetőség lesz módosítani.

Címkézz be bárkit

  • 
Ezelőtt: csak azt tudtad becímkézni, aki az ismerősöd volt, és csak akkor tudtál becímkézni egy oldalt, ha lájkoltad előtte.
  • Mostantól: a Facebook tagokból bárkit be tudsz címkézni. De ha valamikor bejelölt téged egy olyan, akit nem ismersz, addig nem jelenik meg az üzenőfaladon, amíg nem engedélyezed a bejelölést.

Helyek bejelölése a posztokban

  • Ezelőtt: eddig csak akkor tudtál becsekkolni az adott helyre, ha használtad a Places alkalmazást az okostelefonoddal
  • Mostantól: meg tudod adni a helyedet bárkinek. Sok ember beszélget egymással arról, hogy hol vannak, voltak vagy lesznek. Most meg tudod adni a helyed bárhonnan, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használsz. Persze arról mindig Te dönthetsz, hogy megosztod-e a helyzeted.
Oszd meg hol vagy, és kivel!

Oszd meg hol vagy, és kivel!

Címkézés vagy tartalmak eltávolítása

  • Ezelőtt: az címkézések eltávolítása úgy volt lehetséges, hogy az adott képen törölted a bejelölést
  • Mostantól: ha szeretnél címkézést, vagy tartalmat eltávolítani, ezt már sokkal könnyebben megteheted.
    A lehetőségeid: elátvolítod a profilodból, magában a tartalomnál távolítod el, üzenetet küldesz a fotó tulajdonosnak, vagy annak aki címkézett, és megkéred, hogy a tartalmat távolítsa el.
Bejelölés eltávolítása

Bejelölés eltávolítása

Ezek a változtatások az elkövetkező napokban kerülnek kialakításra. Amikor nálad is megjelenik, a Facebook – ígérete szerint- segíteni fog az új lehetőségek megértésében és használatbában.

Mit gondoltok? Jók lesznek ezek az újítások?

Írd le a véleményed a hozzászólások között, ha pedig tetszett a cikk, akkor lájkold és pluszegyeld! 🙂

Facebooktippek
Közösségi marketing specialista
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)