A Pinterest is AI-val támogatja a hirdetéseket

Több olyan hirdetési újdonságot jelentett be a Pinterest, ami azt mutatja, hogyan építi be a platform az automatizmusokat és a mesterséges intelligenciát a hirdetésekbe.
Lássuk ezeket:

Pinterest bevezeti a Performance+ kampányokat: Ez a Meta Advantage+ AI által vezérelt kampányok Pinterest változata, amely gépi tanulást és belső felhasználói adatokat használ a kampányok automatizálására. Az új automatizált kampányok támogatják a „Consideration”, „Conversions” és „Catalog Sales” kampánycélokat. Az automatizálás kiterjedhet a célzásra, a költségvetésre, az ajánlattételre és a hirdetéskészítésre is.

A tesztelések szerint a hirdetők átlagosan legalább 10%-os javulást értek el a Conversion és Catalog Sales kampányok CPA (költség-akvizíció) mutatójában, illetve a Consideration kampányok CPC (kattintásonkénti költség) mutatójában.

AI kreatív eszközök: A Pinterest új AI eszközeivel, például háttérgenerálással, teljesen automatizálható a hirdetések létrehozása.

ROAS alapú licitálás: A Pinterest mostantól lehetőséget biztosít a legnagyobb érték optimalizálására ROAS (Return on Ad Spend) alapú licitálással.

Személyre szabott promóciók: Az új promóciós rendszer lehetővé teszi, hogy a hirdetők személyre szabott ajánlatokat és kedvezményeket juttassanak el a felhasználókhoz, a keresési és rögzítési előzményeik alapján.