Magyarok a közösségi médiában 2024: Instagram

A Facebook után következzen a Meta másik nagy platformja a magyarok közösségi média használatát bemutató cikksorozat részeként! Ismét az NMHH kutatásaiból és adataiból dolgozva lássuk, hogyan és mennyien használják a magyarok az Instagramot!

Instagramot használó magyarok

Az Instagram weboldalt 2024 januárban 2,11 millióan használták, az alkalmazást pedig 1,841 millióan.
Ez sokak számára meglepő lehet, hiszen az Instagramot „mindenki” csak mobilon használja, elsősorban az alkalmazásban. Akkor hogy lehet az, hogy a weboldal több embert ért el? Ez valószínűleg a kereséseknek és a beágyazásoknak köszönhető. Hiszen rengeteg portálba kerülnek Instagram beágyazott posztok, ahogy a keresőkbe is felkerülhetnek, innen pedig akár asztali gépen is könnyű eljutni a platformra, de ez nem a weboldalon bejelentkezett felhasználókat jelenti természetesen.

A tendenciákat tekintve itt is érdekes az őszi fellendülés, de egy enyhe esés kisejlik a havi adatokból.

Instagram korfa

Az Instagram.com felhasználók korfája talán meglepő lehet, hiszen nem azt gondoljuk a rendszerről, hogy a felhasználók ilyen jelentős része a 60-75-ös korosztályból kerül ki. Az ok itt is az lehet, hogy a webes felhasználók a beágyazott posztokon keresztül találkoznak a weboldallal. A 16-17 éves korosztály alacsony száma itt is egy mérési sajátosságot sejtet, nem pedig azt, hogy ez a korcsoport egyáltalán nem használja az Instagramot.

Instagramon töltött idő

Az Instagram webes verziójánál jól látható, hogy tulajdonképpen milyen kevés ideig használják a rendszert. Pont, mint egy olyan oldalt, amire csak odaugrunk más oldalakról. Az alkalmazásnál azonban meglepő, hogy az idősebb korosztály milyen hosszú időt tölt el a platformon.

Az Instagrammal eltöltött idő alakulását nézve azonban itt is jól látszik a Meta stratégia váltásának hatása, vagyis az, hogy az ajánlók és a videók ilyen sok szerepet kapnak a platformon.

Az Instagram app az összesítésben a 7. a legtöbb embert elérő alkalmazások között, az eltöltött időt tekintve pedig az ötödik Magyarországon 2024 elején. Érdekel a többi platform is? Nézd meg a részletes adatokat itt!

Szeretnél minél többet kihozni a közösségi marketingből Instagramon vagy a többi platformon? Csatlakozz a Liftup Social Media Hubhoz, ahol többek között Instagram képzések, előadások és Instagram esettanulmányok várnak!