3 ok, amiért nem csak a TikTokon fontosak a rövid videók a marketingben

Ha rövid videókról beszélünk a marketingben, sokaknak a TikTok az első ami eszükbe jut, pedig a többi platformon is legalább annyira fontosak. Hogy mennyire? Nézzük ezt meg az Instagram és a LinkedIn példáján keresztül!
Eredetileg Adam Mosseri egyik Instagram sztorija adta az ötletet, hogy írjak erről a témáról, de aztán beleszaladtam két kutatásba is a videókkal kapcsolatban, lássuk ezeket! Előjáróban annyit, hogy nem, véletlenül lesz hamarosan egy rövid videókkal foglalkozó gyakorlati képzésünk a Liftup Social Media Hubban.

  1. Az Instagramon töltött idő felét a Reels viszi el

Ezt mondta konkrétan Adam Mosseri az egyik Instagram story-ban, ami önmagában is elég elgondolkodtató azt gondolom. De érdemes mellé venni a Social Insider egyik elemzését, amiből kiderül, hogy a platformra kerülő tartalmak 30,85%-a Reels (képek 46,75%, galériák 22,40%). Vagyis az a formátum viszi el az emberek idejének a felét, amelyik mennyiségben kevesebb, mint egyharmadot ad.

Egyébként a Reels videók mennyisége kb. 57,4%-kal emelkedett egy év alatt. Valószínűleg a tendencia nem fog megállni, vagyis még több rövid videó lesz a platformon, és ezek még több felhasználói időt és fókuszt visznek majd el.

2. Instagramon a Reels videók aktivizálják a legjobban az embereket

A platform tartalmai közül a Reels esetében a legnagyobb az engagement rate (1,23%). Ez a képeknél 0,70%, a galériáknál (caroussel) pedig 0,99%.

Vagyis ha nagyobb aktivitást szeretnél, akkor is a rövif videó a megoldás. Persze a jó rövid videó. (Arról pedig, hogy mitől jó egy rövid videó a Kreatív Videós Műhely képzésünkön lesz szó a Liftup Social Media Hubban.)

3. LinkedIn oldalaknál is videóval lehet a legnagyobb aktivitást kiváltani

Bár a LinkedIn-re sokan konzervatív, szöveges platformként gondolnak, a videók itt is nagyon hatékonyan működnek. A Social Insider adatai szerint:

  • a videók esetében a legnagyobb az engagement (3,18%) ezzel hangyányit megelőzik a linkeket (3,12%) és a képeket (3,05%)
  • a videó fogyasztás egy év alatt jelentősen emelkedett minden oldal méretben. Az átlagos videómegtekintési arány 20,59%.

A rövid videók, legyen szó LinkedIn-ról, Instagramról, Facebookról vagy akár TikTokról egyre fontosabbak. Ha szeretnéd megtanulni mitől jók, és hogyan készíthetsz ilyeneket egyszerűen, csatlakozz a Liftup Social Media Hubhoz, ahol egy teljes képzés mellett rengeteg esettanulmányban is foglalkozunk a témával. Kezdd itt!