5 fontos TikTok statisztika, ami segíti a marketinged

Ahogy a TikTok terjed, egyre több olyan kutatás lát napvilágot, ami segít megérteni, milyen megoldásokat érdemes használni a platformon. Most is két olyanból gyűjtöttem ki a fontos információkat, amik videók százezreit elemzték ki. (nem elfeledve, hogy ezek csak irányadók, és minden profilnál más megoldások működhetnek).

  1. A TikTok aktivitási aránya a legmagasabb
    Az egyes videókra érkező kommentek, lájkok, megosztások aránya 6,72% és 7,11% között van átlagosan (két külön kutatás szerint). Ami alaposan felülmúlja a többi platformot. Például ha Instagram Reels-el vetjük össze, a TikTokon kb. hatszor jobb. az aktivitás.
    Például a TikTokon a videók 44%-kal több hozzászólást kapnak, mint az Instagram Reels videók.

2. A TikTok videóinak megtekintési aránya 16,23%, de ez eltérő a különböző követőszámú profilok esetében.
Az 5000 követő alatti profiloknál ez az arány átlagosan 28,78%

3. Nem véletlenül tanácsolja mindenki, hogy használjuk a felkapott zenéket. Ezekkel nagyobb megtekintési arányt lehet elérni TikTokon.

4. Minden platformon hatékonyak az együttműködések, de míg egy sima Facebook posztnál ez kimerül az említésekben, a TikTokon lehetőségünk van duettet készíteni vagy a TikTok Stitchet használni. Ugyanakkor már önmagában az említések használata is elegendő, ez ráadásul a nagyobb, ismertebb profiloknak még többet hoz a konyhára.

5. A TikTokon is érdemes gyakran posztolni.

Az adatok szerint átlagosan havi 20 posztot tesznek közzé a profilok, ez ráadásul emelkedik. Bár hasonló emelkedést látunk Instagramon is, itt a havi 9 a jelenlegi szint a Reels videóknál. Ugyanakkor ne felejtsük el, Instagramon a képek és a sztorik is jól működnek, így az összes kommunikáció gyakorisága itt magasabb, mint amit a kutatás mutat.

Összefoglalva: ha nagyobb aktivitást szeretnél keresd a trending songs szekciót, posztolj gyakran és használj legalább említéseket.

Ha pedig komolyabb segítségre van szükséged, keresd az Alapozó TikTok videótréninget a Liftup Social Media Hub képzési anyagai között!