Hasznos üzenetfunkciókat tesztel a Messenger

Valószínűleg sokunknak okozott már bosszúságot, mikor egy Messenger csoportban aktív üzenetváltás esetén másodpercenként jelzett a mobil, hogy új csoportüzenet érkezett. Ez lehet családi, baráti, munkahelyi vagy akár iskolai szülői csoport. Itt általában jött a dilemma: korlátozni az értesítéseket és esetleg lemaradni valami fontosról, vagy tűrni a folyamatos értesítésdömpinget.

Erre a dilemmára hozhat megoldást a „csendes” és a „mindenkinek” szóló üzenettípus. Egyszerű parancs begépelésével az üzenet elején választhatunk majd a két funkció között. A mindenkinek szóló, figyelemfelkeltő üzenetekkel érdemes csínján bánni, ha nem szeretnénk a többi csoporttag agyára menni. 😊Az üzenet elején szereplő @everyone paranccsal ugyanis mindenki meg fogja kapni az üzenetünket a csoportban – ha egy fontos bejelentenivaló, vagy gyors aktualitás van, ami mindenkit érint – ezzel a funkcióval adhatunk az üzenetünknek egy kiemelt státuszt.

A másik, csendes funkciónak pont a nyugalmunk megóvása a célja. Az üzeneteink elé helyezett @silent parancs hatására ugyanis átmennek az üzeneteink a címzetteknek, de nem kapnak róluk értesítést. A Meta ezt a funkciót elsősorban azoknak fejlesztette, akik eltérő időzónákban tartózkodnak, és mondjuk épp alszanak, mikor megérkezne az üzenet. Használhatjuk még akkor is, ha a címzett épp dolgozik, vagy nem szeretnénk azonnali válaszreakciót kapni rá.

Mivel ezek a funkciók elsősorban messenger csoportokban hasznosak, így elképzelhetőnek tartjuk, hogy a privát üzeneteknél nem is fogják bevezetni ezt a lehetőséget.

Ezeken felül a Egyesült Államokban érkezik a @pay és a kevésbé fontos, de annál szórakoztatóbb @gif is érkezik – bár az utóbbi egyelőre csak iOS-re.