Élő adásban mutatta be Zuckerberg a Facebook legújabb okoshangszóróit

Újabb két okoshangszórót mutatott be Mark Zuckerberg egy rövid Facebook élő keretében, a Portal Go-t és a Portal+-t. Az ünnepi szezonra és a következő vírushullámra a Facebook a Portal paletta mindkét végén támad. A Portal+ ugyanis egy kicsi, hordozható, saját akkumulátorral rendelkező okosképernyő/hangszóró. Míg a Portal+ egy kifejezetten „nagyképű”, 14 colos modell, amin a csoportos hívások is jobban látszanak (és ami kapcsán az ember elgondolkodik, hogy az első VGA monitorának a mérete volt ugyanekkora).

Így a Portal család az okostévére pattintható kamerától a 14 colos kijelzővel rendelkező eszközig elég sok élethelyzetet le tud fedni azoknál, akik nem a telefonjukon vagy a laptopjukon szeretnének videókonferenciázni a barátaikkal, a családjukkal vagy akár a munkatársaikkal.

Miért kell a Facebooknak a Portal család?

Nyilván nem ebből fogja kipótolni az adatvédelmi harc során elveszített bevételeket, de az Oculus családdal és az okoszemüvegekkel együtt fontos felülete lesz egyrészt a kiterjesztett valósággal felturbózott, születőben levő multiverzumnak, másrészt pedig az idegen eszközöktől való függőség jövőképét hordozza, ami biztosan fontos a Facebooknak, ebben az Apple és Google sújtotta környezetben.