Búcsúzik a swipe-up az Instagram sztoriktól

Augusztus 30.-tól kivezeti az Instagram a swipe-up funkciót az Instagram sztorikban, írta meg a The Verge. Persze ezzel nem szűnik meg a linkek lehetősége: kattintható (böködhető) matricák lesznek helyette.

Vishal Shah, az Instagram egyik korábbi vezetője elmondta a The Verge-nek, hogy a matricák jobban illeszkednek ahhoz, ahogyan az emberek jelenleg használják a platformot. Azt is elmondta, hogy a matricák szélesebb körű elterjesztése is a cél ezzel a lépéssel.

A változás egyelőre nem érinti a külső linkek használóinak a körét. Jelenleg ugye csak azok tudnak külső linket swipe-up mögé rakni, akiknek legalább 10.000 követőjük van. A matricás linkek nem változtatnak ezen a limiten, viszont a jelek szerint gondolkodnak azon, hogy kiterjesszék ezt a funkciót a kevesebb követővel rendelkező profilok számára is. Valljuk be, ezt sokan várják.

Mindenesetre a gif-készítők élesíthetik a képszerkesztőiket, hiszen rengeteg olyan gif van, amelyik a swipe-up vizuális erősítésére készült, most ezeket fel fogják váltani a matricákra mutató nyilak, villogások, buborékok.

Mit szólsz a változáshoz? Írd meg a hozzászólások között!