Miért fontos aktualizálni az online felületeinket COVID idején? [videó]

Ügyfeleket veszthetünk a lezárások idején, ha nem aktualizáljuk a felületeinket. Például lehet, hogy valaki nem fog nekünk írni Messengeren egy üzenetet, de ránéz a Facebookra, és nem lát tőlünk semmi posztot az elmúlt napokból, akkor már nem fog minket választani, és a másik pékséget választja az utca másik oldalán, mert ott viszont lát, és tudja, hogy hova kell elindulni. De ez nem csak a Facebookon tud megtörténni, illetve nem csak posztokban. Nézd meg a videóban a lehetőségeket!

Nagyon fontos egyébként, hogy aktualizáljuk a felületeinket és erre is látunk jó és rossz példákat is az elmúlt időszakban.

Az online felületek aktualizálása szintén azért fontos, mert lehet, hogy valaki nem fog nekünk írni Messengeren egy üzenetet, de ránéz a Facebookra, és a Facebookon nem lát tőlünk semmi üzenetet az elmúlt nem tudom X hónapból vagy X napból, akkor már nem fog minket választani, és a másik pékséget választja az utca másik oldalán, mert ott viszont lát, és tudja, hogy hova kell elindulni.

De ez nem csak a Facebookon tud megtörténni, illetve nem csak posztokban. Tudjuk frissíteni a nyitvatartási információkat, ki tudjuk írni kiemelt bejegyzésekbe, borítófotókba, egy csomó helyen. A weboldalon is, ahol értelemszerűen csak ezekről is érdemes kis bannereket fölrakni, hogy mi változott, hogy érsz el minket, nyitvatartásunk, hozzá maszkot, kézfertőtlenítés, bármi, ami segít tisztázni a helyzetet.

Ott van a Google Cégem szolgáltatás is, ami szintén zseniálisan működik, aki ezt még nem használja, mindenképpen javaslom, hogy keress meg a Google Cégemet! Regisztráljon be, a saját boltjára készítse el, ha eddig még nem volt a megfelelő Google Cégem oldalt!
Egyrészt ott is tudunk ilyen ideiglenes nyitvatartással változó kapcsolatos információkat kirakni, másrészt pedig ott is tudunk posztokat írni, ami hogyha valaki rákeres a cégünkre, vagy valami keresésben előjön a cégünknek, ez a kis Google Cégemes profilja, akkor ott meg fog jelenni az aktuális nyitva tartásunk és meg fognak jelenni az aktuális posztjaink is, ami szintén egy izgalmas és fontos kérdés.

Ugyanezek megvannak a Facebook oldalaknál is, itt látható egy kis példa arra, hogy hogyan tudjunk az ilyen átmeneti változásokat követni a Facebook oldalunkon. Ezt szintén érdemes megtenni, mert tényleg sok esetben ezek lesznek azok az információk, amelyek eldöntik, hogy jöjjenek hozzánk, vagy éppen ne jöjjenek hozzánk, úgyhogy fontos a felületeinket aktualizálni. A felület aktualizálásával kapcsolatban egy nagyon fontos dolog, hogy viszont minden felületet aktualizáljunk, ahol csak ott vagyunk. Mert ha a Facebookot mondjuk lefrissítjük, de az Instagramon mennek automatizált posztok arra, hogy milyen szép a hotelünknek a környéke, vagy milyen jó kis ételkínálatunk van, abból lehetnek azért félreértések.

Ezért mindenképpen javaslom, hogy a folyamatos, és rendszeres kommunikáció mellett figyeljetek arra, hogy a különböző online felületeitek mindig az aktuális információkat mutassák a cégetekről egységesen!