Újítások jönnek az Instagram live-nál!

Az idei évben a világjárvány okozta távolságtartás miatt igazán felértékelődött az igény az élő videós megoldásokra. Az Instagram is követi az igényeket, így bejelentettek két új lehetőséget is az Instagram élő adásokhoz kapcsolódóan.

Az első változás az élő adások hosszára vonatkozik, az eddig 1 órás limit 4 órára változik. Ezáltal több lehetőséget adnak a nézőknek is az interaktivitásra. Azokat szeretnék elsősorban segíteni ezzel az opcióval, akik a korábbi személyes eseményeiket kényszerűségből az online térbe tették át.

A másik újdonság, hogy lehetőségünk lesz 30 napig archiválni korábbi élő adásainkat is. Le is tölthetjük videóinkat – itt viszont vegyük figyelembe, hogy a kommentek, kedvelések nem fognak látszódni a letöltésben.

kép forrása: https://www.socialmediatoday.com/
 

A világjárvány alatt hihetetlen mértékben megnőtt az igény az élő online megoldások iránt. A Zoom volt az élen, de a Facebook csoportos messenger beszélgetések száma is 70%-kal emelkedett, a WhatsApp hívások pedig száma pedig megduplázódott.  

Ez egyértelmű jelzés volt az Instagram számára is, hogy fejleszteniük kell a live videós eszköztárukat. A mostani irány egész biztosan a felhasználói igények változásával alakul tovább.