5 tipp, hogyan használd ki legjobban az élő videóidat

  1. Cseréld le a borítóképedet az üzleti oldaladon.  Így is tudathatod követőiddel, hogy élő adást tervezel! Például tegyél rá egy feliratot: live pénteken 5-kor! Ha engedélyezed az idővonalon lévő megosztást is, akkor a követőid is értesülnek róla, hogy megváltoztattad a borítóképed. Így nem csak azok látják azonnal az időpontot, akik először járnak az oldaladon, hanem a követőid is értesülnek róla.
  2. Készíts hozzájuk Facebook eseményt. Használd hozzá az egyedi borítóképet, hívd meg az eseményre a követőidet. Ha van meghívott vendéged az élő adásban, akkor mindenképpen add hozzá őt is társszervezőként. Így ő is meg tud hívni még több embert az eseményre, és a saját felületein ő is népszerűsítheti az eseményed.
  3. Kommunikáld az esemény linkjét. Ha használsz valamilyen közvetítő/időzítő szoftvert az élő adáshoz (pl. Switcher stb.) akkor élj a linkelési lehetőséggel is. Így hatékonyabban tudod hirdetni az eseményedet is. Oszd meg minél több közösségi médiás felületen a linket, nem csak Facebookon. Emellett küldd el emailben is a saját adatbázisodra. Az időzített élő adás másik nagy előnye, hogy lehetőséget ad rá, hogy a tiéd legyen az első hozzászólás. Ez nagyon hasznos lehet beindítani az interakciókat, és aktivitásra bírni a nézőket.
  4. Az adás végén optimalizáld a videód további felhasználásra. Az első dolog, hogy módosítsd a videó borítóképét, amit ugyanis a Facebook automatikusan kiválaszt hozzá, nem mindig a legelőnyösebb számunkra 😊 Utólag hozzáadhatsz a leíráshoz fontos megjegyzéseket, kiegészítéseket. Tedd a videókat lejátszási listákba, ezzel is segíted a követőidet, hogy az őket érdeklő témaköröket könnyebben megtalálhassák.
  5. Használd fel többször. A legérdekesebb részekből vághatsz egy rövid videót, amit más közösségi média felületeken is kommunikálhatsz. Használj feliratokat, hogy azokat is elérd, akik nem hanggal böngésznek az egyes platformokon.

Ha szeretnél megtudni, hogyan használd ki maximálisan élő videóidat, akkor csatlakozz Építs Te is Tartalompiramist webináriumunkhoz! 😊