Megszűnt a Facebook posztok időzítése?

A napokban sokan panaszkodtak arra, hogy eltűnt a Facebook oldalakon a posztok időzítése. Sokan bug-ra gyanakodnak, de nálam ez már kb. 1 hónapja így van, ezért én inkább arra tippelnék, hogy ez egy feature. 🙂

Ugyanis az időzítés nem tűnt el, csak átalakult átkerült máshova. De honnan tűnt el, és melyik felületeken tudunk továbbra is időzíteni?

  1. A „sima” Facebook posztoknál nincs ott. Se mobilon, se asztali környezetben.

2. De elérhetjük Business Managerben…

3. Megtaláljuk a Creator Studio-ban is

4. Facebook Page app… nos ezt nem tudom megmondani, nekem napok óta nem töltődik be ez az alkalmazás, de ha tippelni kéne, azt gondolom, ott is működnie kéne az időzítésnek.

5. Külső alkalmazások. Hootsuite, Buffer, CoSchedule… ezekben is működik az időzítés természetesen, de ez más rendszer.

Összességében az az érzésem, hogy a Facebook próbálja eltolni az adminokat a „profibb megoldások” felé, ezért van az, hogy az oldal alap nézetében már nincs meg ez a funkció. Persze ez még nem zárja ki, hogy bug, de akkor nekem nagyon rég óta bugos… 🙂

Egyébként attól nem félnék, hogy maga az időzítés meg fog szűnni, pont a napokban bukkant fel egy kép arról, hogy a Facebook teszteli a poszt időzítés javaslatot. Vagyis próbál segíteni abban, hogy az adott poszt, a korábbi adatok alapján mikor lenne a leghatékonyabb.

Nektek egyébként mennyire zavaró, hogy a Facebook áthelyezte az időzítéseket?