Sport rajongók és sorozatfüggők vágyát teljesíti hamarosan a Facebook

Milyen bosszantó, amikor nem tudod megnézni élőben az esti meccset, de a Facebookon mindenki erről beszél, így nem lesz teljes az élményed, amikor végre odakerülsz! Ugyanilyen, amikor nem tudod megnézni első nap a Star Wars 12-t vagy a legújabb Marvel filmet a moziban, esetleg a kedvenc sorozatodban nem jutottál még elég sokáig, a barátok pedig a hírfolyamban lelövik a poénokat.

Na ennek hamarosan vége.

A jobb felső sarokban található menüben tudjuk elindítani a témák szundiztatását
A jobb felső sarokban található menüben tudjuk elindítani a témák szundiztatását

A Facebook kulcsszó alapú szundizást tesztel, amivel olyan témákat tilthatunk ki ideiglenesen a hírfolyamból, amikről egy időre nem szeretnénk tudni. Erre jó példák a filmek, sorozatok, sport, de természetesen komolyabb ügyekkel is előfordulhat, hogy valamiért nem akarunk velük egy ideig foglalkozni lásd politika.. De lehet, hogy csak a figyelem fókuszálására fogják néhányan használni ezt a lehetőséget.

A Facebook ajánlja fel a poszt alapján, hogy milyen kulcsszavakat szundiztathatunk
A Facebook ajánlja fel a poszt alapján, hogy milyen kulcsszavakat szundiztathatunk

A dolog úgy fog működni, hogy a kiválasztott poszt jobb felső sarkában kell kattintani a szokásos három pöttyre kattintva megjelenő menüben kapunk egy új opciót: A posztban található kulcsszavak „szundizása” 30 napra. Hasonlóan ahhoz, ahogy az ismerőseinket tudjuk letiltani 30 napra.

Ha erre kattintunk, a Facebook kiválasztja a posztból azokat a kulcsszavakat, amik közül kiválaszthatjuk, melyiket szeretnénk figyeltetni. Pontosabban tiltatni 30 napig.

Mit szóltok hozzá? Fogjátok használni?